Spavali na strunjačama: Ko su srpski „milioneri iz blata“

Showbiz 17. nov. 202018:00 > 18:15
Podeli:
Foto:Arhiva/E-StockMiloš Rafailović

Domaća javna scena vrlo je šarenolika. Njoj pripadaju ljudi totalno različitog obrazovanja, pogleda na svet. Dok su jedni i pre nego što su počeli da se bave javnim poslom živeli ušuškano, drugi su pak uspeli da se izvuku iz bede u kojoj su odrastali. Put od "blata do zvezda" bio je izuzetno trnovit za pojedine naše zvezde.

Seka Aleksic
Seka Aleksić Foto:E-Stock/Aleksandar Nalbantjan

Seka Aleksić

Pevačica Seka Aleksić nikada nije krila da je odrastala u siromaštvu. Ona je pre par godina za jedan bosanski list otkrila kroz kakve muke su prošli njen brat, majka i ona kao izbeglice iz rata, te navela da je bilo perioda kada kao dete nije imala ni za užinu.

– Vrlo mlada sam počela da nastupam kako bih pomogla majci da se izvučemo iz teškog života u koji smo zapali zbog rata. Ona i brat su išli na svaki moj nastup, a imala sam sreću da sam uvek imala muzičare koji su o meni brinuli kao o najrođenijoj. Bilo je tada, kao i danas, pijanih gostiju i nasrtljivih, ali moji najbliži su bili uz mene i čuvali me – pričala je tada Seka i dodala da je bilo situacija kada je ostajala bez dinara.

– Nije me bilo sramota što nekada nisam imala za užinu, ekskurzije, sa tim sam naučila da se izborim i zbog toga sam danas jaka i ne dam na sebe i svoje. Živeli smo godinama u sobi koju nam je škola dala da koristimo, spavali smo na strunjačama, a šporet dobili na poklon. Tako da nemanje novaca meni danas nije strano i taj osećaj nisam izgubila ni sada kada imam mnogo više. Bila sam srećna i tada i sada, to nije stanje mog novčanika, nego duha – istakla je pevačica svojevremeno.

Foto: Instagram/radamanojlovic

Rada Manojlović

Pevačica Rada Manojlović uvek ponosno ističe da potiče iz jednog malog sela koje se zove Četereže. Manojlovićeva se prvi put prijavila za popularno takmičenje „Zvezde Granda“ 2003. godine. Međutim, tada nije uspela da osvoji simpatije publike, te je ispala. Ipak, sreća joj se osmehnula 2007. godine kada je ušla u finale pomenutog šou programa, a prelomni trenutak je bio taj kada ju je članica žirija pitala „koga će da krivi ako ispadne iz takmičenja“, na šta je Rada Manojlović odgovorila:

– Ja neću nikoga da krivim, jer sam presrećna što sam i dovde došla, budući da nemam glasače. Za mene nema ko da glasa. Ja sam iz jednog malog sela koje ima ukupno 500 stanovnika. Nemam veliki grad iza sebe. I ko da glasa za mene?

Nakon ove njene rečenice navosno su se mnoga sela ujedinila i počela da glasaju za nju, nakon čega se Manojlovićeva afirmisala kao pevačica i počela ozbiljno da gradi svoju karijeru i da zarađuje.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Zorica Brunclik:

Pevačica Zorica Brunclik danas živi u izobilju, a nekada je siromaštvo bilo njena realnost. Brunclikova je rođena Beograđanka. Međutim, ono što je obeležilo njen život bilo je to što je njen otac napustio porodicu kada je ona bila mala.

„Mama Zlatija je sama brinula o meni i trojici braće. Živeli smo u najvećoj bedi jer je majka imala jadnu platu. Ne postoji ništa čega bih volela da se setim iz tog perioda, što ne znači da ga se stidim. Bila sam najstarija i jedino žensko u porodici“, rekla je pevačica svojevremeno i nastavila.

„Pošto su se moji roditelji veoma rano rastali, mama je živela u Smederevu, otac u Beogradu, a ja sam rasla okružena siromaštvom ali i bogatstvom. Otac me je odvodio i ostavljao po nekoliko meseci kod svoje prebogate familije, samo da bi mami napakostio. Kod njegovih sam živela kao bubreg u loju, nosila najbolju odeću, jela najfiniju hranu… Posle određenog vremena mama bi dolazila po mene da me vrati kući, a ja sam je tada najviše mrzela, jer me vraćala u siromaštvo“, priznala je Brunclikova tada.

PROČITAJTEE JOŠ

Kada je krenula u školu, majka Zlatija je Zorici zbog školskih obaveza ukinula odlaske kod oca.

Preokret u životu Zorice Brunclik desio se zbog saveta koje joj je dao pevača Bora Spužića.

„Majka je bila stroga i ponosna, nije nam dozvoljavala da tražimo. Ako smo bili gladni, morali smo da se dovijamo na razne načine ne bi li se najeli kada bismo nekuda išli. Sećam se sreće kada je Bora jednom prilikom svoju ćerku i mene odveo u Beograd, gde nam je obema kupio istu odeću i obuću. Doživotno ću pamtiti reči kojima mi se obratio kao petnaestogodišnjoj devojčici: Zašto se mučiš, bolje ti je da ideš da pevaš i pomogneš tu svoju sirotinju! Završila si osmi razred, a ako budeš želela da se školuješ, učini to kada budeš imala novca“!

Pevačica se tada prisetila i dana kada je prvi put otišla da peva i zaradila prve novce koje je dala svojoj porodici.
„Otišle smo u najnoviju robnu kuću i za sav novac kupile hranu, pa smo kući došle sa dva prepuna taksija. Namestili smo slavski sto, na koji smo stavile sve što smo donele i toliko smo se prejeli da smo tri dana kasnije svi imali dijareju. Kada sam došla do većih para, napravila sam majci i svom rođenom bratu Ljubivoju kuće“, otkrila je Brunclikova svojevremeno.

Marko Milivojev Mili
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Marko Milivojev Mili

Reper Marko Milivojev Mili, priznao je jednom  prilikom da je čak napustio školu zbog toga što je morao da izdržava sebe majku i brata. Kako je rekao jednom prilikom škola mu nije donosila nikakvu zaradu, te je zbog osnovnih ljudskih potreba doneo ovakvu odluku. Ipak, on danas savetuje mlade da je obrazovanje bitno. A svojevremeno jee rekao da on planira da upiše glumi.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar