Skriveni talenti političara: Napisali velike estradne hitove

Podeli:
Foto: EPA/MARTIAL TREZZINI, Nemanja Jovanović, Printscreen/YouTube

Veza politike i estrade je višeslojna, a malo je poznato da je jedan od tih slojeva na umetničkom nivou. Naime, aktuelni ministar Rasim Ljajić, bivši ministar Mlađan Dinkić i nekadašnji gradonačelnik Svilajnca Dobrivoje Budimirović Bidža, autori su nekoliko velikih hitova narodne muzike.

Mlađan Dinkić

Saša Matić, Dženan Lončarević, Aleksandra Prijović, Dragan Kojić Keba, Rada Manojlović, Stefan Živojinović – samo su neki od pevača koji su s Dinkićem sarađivali u muzičkom smislu.

Foto: Printscreen/YouTube/RTV Yu Eco

PROČITAJTE JOŠ

Bivšeg političara je kao autora popularnog među estradnim ličnostima „progurao“ Dragan Kojić Keba, koji je njegovu pesmu „Sanjam“ otpevao još 2008. godine na festivalu u Budvi.

Nakon toga, Dinkić je sarađivao sa frontmenom „Pilota“, Kikijem Lesendrićem, kome je uradio niz hitova. On je autor čak osam pesama na njegovom albumu „Mesec na vratima“ iz 2008. godine, među kojima su „Oltar“, „Te noći smo se potukli zbog nje“, „Kako si lepa“ i „Uvek te đavo nađe lakše nego ja“.

PROČITAJTE JOŠ

Dinkić je sarađivao i sa Tijanom Dapčević i Đorđem Davidom, a 2013. godine je Dženanu Lončareviću napisao pesmu „Tugo moja“.

Kada su u pitanju pevači narodne muzike čije hitove kao autor potpisuje, tu su Aleksandra Prijović sa pesmom „Totalna anestezija“, Rada Manojlović sa pesmom „Pola dva“, Saša Matić sa albumom „Ne bih ništa menjao“, Stefan Živojinović sa pesmom „Dva ludaka“, Ana Bekuta sa pesmom „Ima sreće“.

Rasim Ljajić

Aktuelni minstar trgovine, turizma i telekomunikacija potpisao je nekoliko pesama narodne muzike, među kojima su „Dunjo moja“, koju izvodi Halid Muslimović i „Balada o majci“, koju izvodi Ana Bekuta.

Dobrivoje Budimirović Bidža

Nekadašnji gradonačelnik Svilajnca, koji je političku karijeru započeo u Slobino vreme, idejni je tvorac pesme Tome Zdravkovića „Ispod palme na obali mora“.

Naime, kako je ispričao u jednoj emisiji, prvobitni stihovi ove pesme nastali su iz šale, kada je Bidža pevao „Kad je zora počela da rudi, Toma spava a Bidža ga budi…“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar