Zgodni političari kojima bi mnogi oprostili i ideologiju

Showbiz 09. sep. 202014:06 > 15:21
Podeli:
Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs; Vesna Lalić/Nova.rs Printscreen/YouTube/Crno na bijelo

Srpska politička scena neretko podseća na rijaliti TV program. Svedoci smo neprekidnih svađa vladajuće partije sa opozicijom i stalnih afera koje, čini se, iz dana u dan talasaju Srbijom, a potom bivaju zaboravljene kao da su vodom odnesene. Međutim, pored stalnih zapaljivih prepirki i opšteg cirkusa koji vlada među političarima, postoji i ona "druga strana" na kojoj se o pojedinim srpskim i regionalnim političarima govori kao o baš dobrim frajerima.

PROČITAJTE JOŠ

Ostavljajući njihove druge karakteristike i politička delovanja po strani, izdvojili smo pet momaka o kojima se stalno priča, bilo da imaju veći ili manji uticaj na javnoj sceni. Povod za to je činjenica da je popularnost Dritana Abazovića, prvog čoveka građanskog pokreta URA i nosioca liste „Crno na bijelo“ u Crnoj Gori, za samo nekoliko dana osim političke, poprimila i neke druge dimenzije. Tako se nagađa da će frizura “dritanka” uskoro biti najveći hit, a žene su se masovno pitale ima li on devojku.

Na Fejsbuk strani „Mrzim tvoju devojku“, neko je i postavio to pitanje i stigao je odgovor od Abrazovića. Nema! I tu kreće masa komentara i pojedinačnih statusa. Mediji su pisali i o tome da ga žene obožavaju, a čak se slikaju s Dritanovim posterima i to postavljaju na mreže, navodeći da ga žele kao svog muškarca iz snova.

View this post on Instagram

In love with the sea ?

A post shared by dr Dritan Abazovic (@dritanabazovic) on

On, svakako, nije jedini koji uživa ovakvu popularnost kada je fizički izgled u pitanju.

Na listi se nalazi i Miloš Jovanović, predsednik Demokratske stranke Srbije. On je i jedan od momaka koji je u nedavnoj anketi Nova.rs portala odabran kao najzgodniji političar u Srbiji.

Miloš Jovanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Godinama ranije, o Čedomiru Jovanoviću, predsedniku Liberalno demokratske partije, više se govorilo kao o top, zgodnom frajeru, nego kao o ozbiljnom političaru koji zaista može da napravi „tektonske poremećaje“ na političkoj sceni Srbije. Nedavno održani parlamentarni izbori na kojima Čeda nije ostvario zavidne rezultate su to i dokazali.

Međutim, nemogućost da pređe cenzus nije promenila očito – Jovanović se i dalje drži u top formi i izgleda kao živa verzija Herkulesa.

Na ovoj subjektivnoj listi najboljih frajera na političkoj sceni nalazi se i direktor Instituta za evropske poslove, Naim Leo Beširi – inače poznat kao neko ko svojom liberalnom politikom itekako podržava gore navedenog Jovanovića.

Nekima Beširi možda ne deluje kao slika i prilika ozbiljnog političara, ali to je samo zato što žive po unapred ukalupljenim pravilima i u kutijama koje ljude navode na određena razmišljanja o tome ko, kako i zašto mora da izgleda ili da se ponaša.

View this post on Instagram

Keep thinking it might be you

A post shared by Naim Leo Beširi (@topolska18) on

On je harizmatičan, zabavan, zgodan i u kompletu – krajnje privlačan. Tako da ga drugi deo javnosti, koji za sebe kaže da ima dosta široke vidike, naziva pravom bombonicom.

Od onih zgodnijih, neizbežno je spomenuti i Borisa Tadića, predsednika Socijalno demokratske partije i nekadašnjeg predsednika Srbije. Istina, javnost nikada nije imala prilike da ga vidi bez majice, ali on je bio šarmantan i privlačan čak i potpuno obučen.

Danas mu se pripusuju brojni pogrešno odigrani politički potezi, o kojima se, istina, može debatovati, ali jedno je sigurno – uvek je bio pristojan, odmoren i dobro obučen.

Foto: Vesna Lalić

Tu je i Boško Obradović, lider Dveri, koji uprkos desničarskoj ideologiji i dalje privlači pažnju mnogim damama, ali i muškarcima – iako verovatno zbog toga nije najsrećniji.

Šalu na stranu, kada je obožavanje Boška Obradovića u pitanju, javnost je podeljena – tu su oni koji gotive politiku iza koje on stoji, ali i oni koji ne mogu da ga smisle u ideološkom smislu, a ipak bi rado sa njim, ako ništa drugo, otišli na romantičnu večeru.

Boško Obradović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

BONUS VIDEO:

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar