Foto: printscreen youtube Kimi's Life

Video klip "Špijuniram Medžija 24h u Knezu", koji je objavio sprski jutjuber Miloš Kostić, ostavlja određenu dozu nelagodnosti u stomaku, jer, iako se naslućuje da su u pitanju najbolje namere, krajnji ishod je, čini se, brutalno posramljivanje i "lov" na romskog dečaka, kome novac očigledno ne može da pomogne da razbije sve duboko ukorenjene tradicionalne postulate jedne siromašne porodice iz Beograda.

Ukoliko pratite domaću Jutjub scenu, sigurno ste čuli za Miloša Kostića, čije ime na ovoj platformi glasi „Kimi’s Life“. On je svojevremeno snimao video klipove sa romskim dečakom Medžijem, kome je, sudeći po rečenom u video klipovima, želeo da pomogne – u svakom smislu te reči. Kostić mu je više puta davao novac, vodio ga u šoping, opremao kuću u kojoj živi sa roditeljima, braćom i sestrama, i generalno, trudio se da mu, kako kaže, ulepša život.

PROČITAJTE JOŠ

Bilo je dosta oprečnih komentara na račun ovakvih poteza mladog jutjubera, a pojedini su navodili da ova dobročinstva radi zbog sopstvene popularnosti i kontenta, što je Miloš objasnio jednom kratkom rečenicom koja je u potpunosti legitimna.

„Meni je dobro, njemu je dobro, on uživa, ja imam kontent, radim ovo na obostranu korist i ne vidim problem“, rekao je on svojevremeno.

Međutim, jedan od njegovih poslednjih klipova izaziva veliku polemiku domaće javnosti i odlazi u blagu krajnost koja je, najblaže rečeno, zabrinjavajuća.

Kostić je dečaku Medžiju dao, kako kaže, trideset hiljada dinara da bi prestao da prosi u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu. Nakon što se romaski dečak oglušio o njihov dogovor, te nastavio da prosi, Miloš je pokrenuo „poteru“ za dečakom, plaćajući svojim fanovima da ga pronađu na ulici, te da ga snime kako prosi, a sve sa krajnjim ciljem – da ga uhvati u laži i da se njih dvojica na kraju suoče.

To se i dogodilo, a krajnji ishod je krajnje poražavajuć – ostavlja gorak ukus nelagodnosti u ustima i blagi tremor u stomaku.

Kostić je u jednom trenutku video klipa opkolio Medžija na klupici, zajedno sa desetinama svojih fanova koji su jutjuberu pokušavali da pomognu u potrazi, a onda su ga svi zajedno šejmovali i „držali mu predavanje“, kao da je u pitanju američka srednjoškolska tinejdž drama.

Jutjuber je terao dečaka i da mu se izvini, a kada je ovaj to učinio – jutjuber ga je prekorio navodeći da se izvinio samo zato što mu je ovaj to tražio.

Video možete pogledati na Jutjub kanalu „Kimi’s Life“. 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (32)