Foto:Vesna Lalić

Poznati pevač Željko Joksimović usled pandemije koronavirusa, koja se širi svetom, a nedavno je stigla i do naše zemlje, izneo je svoje mišljenje o tome putem društvene mreže.

Pevač je u svojoj objavi na Instagramu dao nekoliko saveta svojim pratiocima, te zbog ozbiljnosti situacije, kako on procenjuje, pozvao sve da se paze, ali da pre svega, veruju lekarima.

Foto: Printscreen/Instastory/zzeljko

 

„Da se plašim, plašim se. Da je ovo najgori virus na zemljinoj kugli, jeste. Da se umire, umire se. Ali se i preživljava. Ovo je trenutak za sve nas, da svom snagom verujemo u naše stručnjake, jer su jedni od najboljih u svetu. Ne nasedajte na „izvore“ koje dobijate SMS-om, jer biste te iste poruke dobijali i kad dobijete običan grip. Zašto se razboleti ako ne moraš. Pripazi se“ poručio je Joksimović u svojoj Insta priči.

Podsećanja radi, za razliku od Željka koji poziva ljude da ozbiljno shvate situaciju, pojedine javne ličnosti ne shvatajući opasnost od koronavirusa poslale su i neke nesmotrene poruke javnosti, o čemu je Nova.rs već pisala.

PROČITAJTE JOŠ

S obzirom na to da je do sada zabeleženo skoro pet hiljada smrtnih slučajeva od koronavirusa u svetu, a u Srbiji trenutno ima 35 obolelih, stručnjaci apeluju da u trenucima “opšteg haosa” svi budu pribrani, odgovorni i saosećajni sa drugima.

 

 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.