Zejna Murkic i Sinan Sakic
Zejna Murkić i Sinan Sakić Foto:Ivan Dinić/Nova.rs/Goran Srdanov

Zejna Murkić sarađivala je sa pokojnim Sakićem na njegovim pesmama, koje će biti objavljene 4. aprila, a za naš portal otkrila je kako je bilo raditi s njim.

PROČITAJTE JOŠ

Najpopularniji solista nekadašnje legendarne jugoslovenske grupe „Južni vetar“, Sinan Sakić, pre nego što je preminuo 1. juna 2018. godine, snimio je album koji nikada nije objavlje, a svetlost dana ugledaće 4. aprila.

Kao što je portal Nova.rs već pisao, dok je pevača služilo zdravlje, on je sa svojim saradnicima snimio pesme u studiju, a produkcija „EMDC Network“ odlučila je da ih objavi.

Kako saznajemo, prateće vokale otpevala je pevačica Zejna Murkić, koja je ušla u finale RTS-ovog festivala „Pesma za Evroviziju“. Pozvali smo Zejnu i ona je potvrdila naša saznanja, pa nam je otkrila kakav je bio njen odnos sa Sakićem i kako su sklopili saradnju.

„Sinana poznajem dugo, još od malena jer smo oboje rodom iz Loznice. Često smo se sretali na veseljima kod rođaka gde je on dolazio kao gost. Svi su ga obožavali i uvek je ostajao duže i pevao, što je bio vrhunac svake proslave. Uvek je svima bio sjajan prijatelj. Ranije sam sarađivala sa producentom Goranom Velinovim koji je radio album sa Sinanom, pa su njih dvojica najviše vremena provodili u studiju. Jednog dana Goran me je pozvao i pitao da otpevam prateće vokale zbog čega sam vrlo ponosna i bilo mi je veliko zadovoljstvo. Odmah sam prihvatila ponudu. Međutim, dok je Sinan radio pesme već je bio bolestan. Sretali smo se i radili u studiju. Kasnije se dogodio taj nesrećni događaj kada je preminuo. Njegov materijal je stajao“, rekla je Zejna i dodala da je sigurna da će ljubitelji Sakićeve publike biti oduševljeni.

„Publika biti srećna i zadovoljna kad čuje pesme. Imaćemo nove Sinanove hitove, iako on više nije među nama“, kazala je ona.

Zejna ističe da će Sinana pamtiti samo po dobrom i da joj je čast što ga je poznavala.

„Dok sam bila član grupe „Luna“, često sam ga sretala. Sećam se da smo se pozdravili na jednom događaju, gde mi je rekao da poznaje mog oca. Setio me se iz perioda kad sam bila mala. Bio je jako simpatičan i drag, pozitivan i nasmejan. Od njega imam samo lepe reči i susrete. Porodica mu je takođe divna. Njegova ćerka mi i dan-danas pruža podršku, a uz takvog oca dosta se razume i u muziku“, završava Murkićeva.

BONUS VIDEO: Zejna o Konstrakti i takmičenju „Pesma za Evroviziju“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

 

 

 

 

Komentari

Svi komentari (0)