Zašto nastavak Seks i grada neće biti isti bez Samante

Showbiz 27. jul. 202116:19 > 16:20
Podeli:
Foto: Jose Perez/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

Fanovi širom sveta žale za likom Samante Džouns koja je izostavljena u nastavku "Just like that", njihove molbe i komentari su preplavili društvene mreže koji pokazuju važnost lika koji tumači Kim Katral.

Premijerno emitovanje serije Seks i grad se odigralo 6. juna 1998. i završila se 22. februara 2004, sa 94 epizode emitovane tokom šest sezona. U glavnim ulogama Sara Džesika Parker kao Keri Bredšo i Kim Katral kao Samanta Džouns, Kristin Dejvis kao Šarlot Jork i Sintija Nikson kao Miranda Hobs.

PROČITAJTE JOŠ

Serija je imala više kontinuiranih priča koje su se bavile relevantnim i modernim društvenim pitanjima poput seksualnosti, sigurnog seksa, promiskuiteta i ženstvenosti, putem istraživanja Keri Bredšo kolumnistkinje, koja se bavila muško-ženskim odnosima i prijateljstvima.

Njihovi pogledi na svet su učinile da se žene u tridesetim godinama ne osećaju odbačeno, neadekvatno, jer tako ostvarene profesionalno ne znači da im muškarac nije potreban u životu.

Samanta kao jedan od glavnih likova serije Seks i grad, predstavlja na neki način “ seks simbol“ serije koja pojašnjava koliko je važno u svetu muškaraca da jedna žena ostane nezavisna, kada se govori u tom seksualnom kontekstu.

Ona je borbena, profesionalno se usavršava, iako ne veruje u ljubav, traga za njom kao i ostali likovi u seriji.

Njena kultna replika : Volim te Ričarde, ali sebe volim više, pravi je prikaz njene jačine karaktera i poslovne žene, koja ne pristaje na manje od onoga što joj pripada. Česte promene partnera predstavljaju njenu nezavisnost i prikaz eksperimentisanja, traganja, i simpatične replike jesu ono što je nju učinilo omiljenim likom kod publike.

Snimanje serije „And just like that…“, ributa kultne serije „Seks i grad“ je počelo. Prvi kadrovi bez Samante su objavljeni na društvenim mrežama, što je kod fanova izazvalo revolt da serija neće biti ista bez njenog lika.

Nastavak će pratiti Keri, Mirandu i Šarlot dok navigiraju putovanjem od komplikovane stvarnosti života i prijateljstva u tridesetim do još složenije stvarnosti života i prijateljstva u pedesetim godinama, navodi se u sinopsisu objavljenom u januaru.

Scenaristi nastavka „Seksa i grada“ našli su način da izbace Kim Katral iz serije, s obzirom na to da je glumica odbila da reprizira svoju rolu čuvene Samante.

„Scenario smo prilagodili novoj situaciji. Nećemo uzimati novu glumicu nego će Samanta imati koronavirus“, najavili su producenti serije.

Kako navode američki mediji, bilo bi dosta teško pronaći adekvatnu zamenu za glumicu koja je često svojom ulogom zasenila glavnu zvijezdu – Saru Džesiku Parker i njenu Keri Bredšo.

Poznato je da su Parker i Katral nakon zadnjeg okupljanja gadno zaratile putem društvenih mreža, a njihov sukob seže još u davnu 2004. godinu.

Kim Katral koja je maestralno odigrala Samantu Džouns u seriji „Seks i grad“, uveliko radi na novim projektima.

Nedavno je emitovana serija „Basnoslovno bogati“ u kojoj je briljirala igrajući bogatašicu koja nastoji da odbrani svoje bogatstvo i porodicu, pribegavajući raznim sredstvima.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar