Za projekciju filma ”Toma” Leskovčani plaćaju 1,8 miliona dinara

Showbiz 28. sep. 202113:04 > 13:05
Podeli:
Milan Marić, Dragan Bjelogrlić, Željko Joksimović
Milan Marić, Dragan Bjelogrlić, Željko Joksimović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kao što je ranije i najavljeno, u četvrtak, 30. septembra u dvorištu leskovačke Gimnazije biće održana projekcija filma "Toma", za šta će iz budžeta Grada biti izdvojeno 1,8 miliona dinara, odlučilo je Gradsko veće. Dok gradonačelnik Leskovca najavljuje dolazak cele glumačke ekipe, reditelja i kompozitora i projekciju za do 1.000 ljudi, na Veću nije bilo reči o tome ko će i kako moći da uđe na projekciju.

Kako stoji u rešenju, od tog novca 600.000 dinara biće izdvojeno za štampanje knjiga ”Toma Zdravković – 68 neispričanih priča” koji će biti besplatno deljene publici, dok će 1,2 miliona dinara koštati sama organizacija projekcije, navode „Južne vesti„.

Tvorci filma su našem gradu i sugrađanima pružili jedinstvenu priliku da 30. septembra, na dan smrti pevača koji je detinjstvo proveo u Pečenjvcu, a karijeru započeo u Leskovcu, uživaju u trenutno najpopularnijem i veoma emotivnom filmskom ostvarenju. Grad Leskovac želi da svojim sugrađanima omogući da uživaju u priči o ovom velikom čoveku čiji je život bio satkan od ljubavi i tuge pretočene u najbolje narodne pesme – stoji u obrazloženju odluke.

Najavljen je i dolazak celokupne glumačke ekipe, reditelja Dragana Bjeloglića, kao i jednog od producenata Željka Joksimovića.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović saopštio je da će na projekciji filma moći da bude prisutno najviše do 1.000 ljudi, a ulaz za sve biće besplatan. Međutim, pod kojim uslovima će publika moći da uđe na prokjekciju, kao i kako će biti podeljeno 1.000 karata – nije saopšteno.

BONUS VIDEO: Premijera filma „Toma“, glamur na crvenom tepihu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.