Vuk, Žika, Bjela, Kojo: Nekad mali, danas veliki glumci

Showbiz 13. maj. 202009:00
Podeli:
Foto:N1/Vesna Lalić

Mnogi uspešni glumci današnjice po prvi put su se pojavili na malim ekranima još u ranom detinjstvu, i njihove prve uloge bile su u čuvenim filmovima i serijama. Ispostavilo se da su te uloge bile samo odskočna daska i njihov "prvi korak" u bogatoj glumačkoj karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

Srđan Žika Todorović svoju prvu ulogu dobio je kao trogodišnji dečak u filmu „Ima ljubavi, nema ljubavi“, gde je najviše scena imao sa glumicom Evom Ras i Batom Stojkovićem. Kada je kao tako mali stao po prvi put pred kamere, mnogi su već tada znali da je rođeni glumac, s obzirom na to i da potiče iz umetničke porodice.

Njegov otac, čuveni glumac Bora Todorović, ostavio je veliki trag u srpskoj kinematografiji. Majka mu je bila balerina, a tetka glumica Mira Stupica. Žika je 18 godina nakon ovog filma nizao uloge u mnogobrojnim projektima, a danas je jedan od najuspešnijih srpskih glumaca.

Foto: Pritnscreen/youtube

Kada je imao svega 15 godina, Dragan Bjelogrlić je sasvim slučajno sa drugovima otišao na audiciju za film „Boško Buha“, gde ga je zapazio producent Branko Lustih, i tada je dobio ulogu Save Jovanovića Sirogojna. Nakon toga ušao je na velika vrata u svet glume, a danas pored toga što igra u mnogim serijama i filmovima, radi i kao producent, scenarista i reditelj.

 

Nikolu Koja takođe put sasvim slučajno odveo u svet glume, kada je kao dečak završio na času glume, nakon čega je odlučio da se učlani u dramsku grupu. Prvu ulogu je ostvario u filmu „Rad na određeno vreme“, kada je imao 13 godina, a tumačio je lik tinejdžera Ivana, gde mu je majka bila Milena Dravić. Pet godina kasnije dobio je jednu od glavnih ulogu u „Žikinoj dinastiji“, odnosno u tri nastavka filmskog serijala „Lude godine“, igrajući unuka Mihajla Mišu Pavlovića, koji je najviše bio vezan za svog dedu kojeg je tumačio legendarni Dragomir Bojanić Gidra. Danas ima preko 80 odigranih uloga.

Foto:Screenshot/Youtube

Boris Milivojević se na televiziji se pojavio sa samo 12 godina. On je takođe kao dečak tumačio lik Miše Pavlovića u „Žikinoj dinastiji“, u delu „Idi mi, dođi mi“, u kojem se oseća kao zapostavljeno dete zbog svakodnevnih razmirica svojih roditelja. Boris se sada pored glume bavi i muzikom, a radio je i kao voditelj.

Foto:Screenshot/Youtube

Nikola Đuričko pojavio se u filmu „Poslednji krug u Monci“ kao Nikola, kada je imao 15 godina, gde je imao scenu sa Draganom Gagom Nikolićem. Nakon toga gledali smo ga u mnogobrojnim filmovima, gde je obično igrao šarmantne i šaljive likove.

Foto:Screenshot/Youtube

Slavko Štimac je kao dete igrao u mnogim filmovima kao što su „Salaš u Malom Ritu“, „Vuk samotnjak“, „Vlak u snjegu“ i drugim. On je kao dečak izneo veoma ozbiljne i zahtevne uloge, te se još tada znalo da će biti veliki glumac.

Foto:Screenshot/Youtube

Dubravka Mijatović je sa 17 godina igrala u filmu „Nije lako sa muškarcima“, gde je bila najmlađa ćerka Milene Dravić. Nekoliko godina kasnije privukla je veliku pažnju u ostvarenju „Tri palme za dve bitange i ribicu.“

Foto:Screenshot/Youtube

Vuk Kostić imao je 16 godina kada je dobio epizodnu ulogu u kultnoj seriji „Otvorena vrata“, gde je tumačio lik Ivana Ćosića, druga Milice Jakovljević. Ipak, to nije njegov prvi susret sa glumom. On se prvi put pojavio u pozorišnom komadu „Sveti Georgije ubiva aždahu“ u Ateljeu 212, kada je imao samo šest godina. Inače, Vuk je talenat za glumu nasledio od oca, čuvenog Mihajla Kostića Bljake i dede koji je bio jedan od osnivača i glumaca prvog pozorišta u Prokuplju.

Miloš Biković nedavno je proglašen za jednog od najplaćenijih glumaca u Rusiji, a glumom je počeo da se bavi rano. Svoju prvu ulogu dobio je sa 16 godina u domaćoj seriji „Stižu dolari“, gde je glumio sina Dragana Gagija Jovanovića. Najveću popularnost stekao je u filmu „Montevideo“, gde je igrao jednog od glavnih uloga.

Mirka Vasiljević oprobala se kao glumica sa samo 15 godina, kada je 2005. godine glumila u filmu „Mi nismo anđeli“. U nastavku ovog kultnog filma bila je ćerka Nikole Koja i Milene Pavlović. Iste godine počela je i sa snimanjem serije „Ljubav, navika i panika“, gde ju je šira publika i upoznala. Gledali smo je i u seriji „Premijer“, „Jesen stiže Dunjo moja“, „Pare ili život“ i mnogim drugim.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.