Podeli
Vojislav Brajović, Foto: Vesna Lalić

Doajen srpskog glumišta Voja Brajović, u intervjuu za hrvatski portal 24sata.hr ističe da poštuje mere donete usled vanrednog stanja, mada se boji povratka na scenu nakon što pandemija prođe.

S obzirom na to da ima 70 godina, Brajović može u šetnju tri puta nedeljno po pola sata, a u kupovinu namirnica od 4 do 7 ujutru. Glumac van ovih termina sedi kod kuće, obnavlja kulinarske veštine, čita, recituje, gleda filmove do pet u jutro.

PROČITAJTE JOŠ

“Voleo bih da se ne naređuje, da se prema narodu ne ponaša kao da je nerazumna stoka. Bolje bi bilo da nas tretiraju kao razumnu stoku i upute nam poziv. Da nam se kaže ‘Budite od pomoći. Tako što ćete biti kod kuće, pomoći ćete da pobedimo virus’. I ljudi će se osećati dobro, ponosno, a ne poniženo. Posebno mi iznad 65”, kaže Brajović.

Razmišlja o povratku na scenu iako strepi kako će to izgledati. Glumac koji ne radi, ističe da prolazi kroz najgore muke, puno veće od glumaca koji, kad igraju, kukaju na sto nevažnih stvari.

“Ne znam kako će izgledati taj povratak, otvaranje pozorišta. Hoće li publika doći? I u kojem broju? Kome ćemo igrati? Mi bez publike ne postojimo” zabrinut je Brajović.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar