Foto:Nemanja Jovanović

Legendarnog glumca Vlastu Velisavljevića uskoro ćemo moći da gledamo u seriji "Aleksandar od Jugoslavije", koja bi sa emitovanjem trebalo da počne sredinom marta na televiziji Nova S. Čuveni glumac ima ulogu vladike, a kako je kroz smeh ispričao za Nova.rs, jako se napatio na snimanju jer su, kaže, morali da ga šminkaju, lickaju u nedogled.

„Nikada se više nisam napatio nego na tom snimanju, iskreno da vam kažem“, započeo je Vlasta razgovor za Nova.rs kroz smeh.

„Zbog šiminke i zbog toga što su me mazali raznim stvarima. Dlake, perike, čudesa … kada sam završio snimanje, morale su dve šminkerke da vuku to i da mi skidaju bradu i periku i ne znam šta sve ne“, dodao je on.

PROČITAJTE JOŠ

„Strašno je bilo, pamtiću to čitavog života. Pristao sam samo zbog Šotre, jer je on radio seriju, inače se ne bih mučio“, dodao je glumac.

Šalu na stranu, Vlasta kaže da mu je na snimanju bilo lepo. Momenat „mučenja“, u kojem mu lepe periku i bradu, a potom je skidaju, kaže, podsetio ga je na dane u osnovnoj školi.

„Podsetimo me je to na period kada sam dva puta ispaštao u osnovnoj školi“, nastavio je glumac.

„Ja sam išao u jednu osnovnu školu. Sve je bilo staro, izvenđano i u stanju raspadanja. I sećam se, u prvom ili drugom razredu, nisam gledao i uputio sam se ka vežbaonici gde sam upao u jednu jamu. Pošto je bila prekrivena nekim daskama, a ja nisam vodio računa. Pao sam i sav sam se izgrebao. Butina me je baš bolela. Ali, kada sam došao kući, ponovo sam dobio batine od oca jer se nisam pazio“, smeje se Vlasta u razgovoru.

Vlasta Velisavljević Foto:Nemanja Jovanović

„Nije da me je otac nešto jako tukao, ali me je lupio par puta i rekao mi da moram da vodim više računa. Tako da eto, dupla patnja“, zaključio je glumac za Nova.rs.

Serija je snimana pod radnim nazivom „Kralj“ u produkciji „United Medie“, a u emitovanju će biti prikazana kao „Aleksandar od Jugoslavije“, kao što je ime romana Vuka Draškovića po kojem je scenario i napisan.

Reditelj Zdravko Šotra okupio je neka od najvećih imena srpskog glumišta poput Žarka Lauševića, Nataše Ninković, Slobode Mićalović, Branislava Lečića, Tamare Aleksić, i drugih.

Vlasta Velisavljević/Foto:Nemanja Jovanović

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare