Branka Katic
Branka Katić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Čuvena srpska glumica Branka Katić pojavila se sinoć na premijeri koncertnog filma "Euforija" rok n rol dvojca Buč Kesidi. Vidno raspoložena, nasmejana i razdragana, glumica je za Nova.rs ispričala da je zahvalna na svoj ljubavi koju dobija u Srbiji, te da je uživala gledajući film mladih i talentovanih ljudi koje je, kako kaže, isprva spazila na koncertu pre nekoliko dana.

„Potpuno sam euforična jer sam upravo pogledala film Euforija uživo“, započela je Branka kroz smeh za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Na pitanje da li je ona na početku karijere imala podršku nekoga ko je u to vreme bio velika zvezda, Branka je odgovorila:

„Hvala, ali ja uopšte nisam tako razmišljala kada sam došla da pogledam ovaj film. Na koncertu Buč Kesidija sam bila pre dve ili tri godine u Domu Omladine i dopala mi se njihova muzika, energija i sve. Upoznata sam i sa radom Davida Jovanovića koji je ovo režirao, pa sam želela da vidim film. Potpuno sam oduševljena. Na radost naše omaldine, ovo je jedan film uz koji možete da plešete u sali. Buč Kesidi sijaju najbolje što mogu. Energija, mladost i talenat su se preneli i na nas u publici.“

Kako kaže, uživa da radi sa mladim umetnicima.

„Trenutno radim sa fantastičnim mladim glumcima u Beogradskom dramskom pozorištu. Radila sam seriju Ubice mog oca sa fantastičnim mladim glumcima. Mislim da smo mi jedan talentovan narod i dok god se držimo umetnosti i dok god smo zamaštani i trudimo se da radimo ono što najbolje umemo, ima nam nade.“

Branka Katic
Branka Katić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Prija mi da radim ovde. Ta naša ludost što smo radili i tokom pandemije me je spasla u ovom ludom periodu“, ispričala je ona dodatno.

PROČITAJTE JOŠ

Gluma joj pruža mogućnost da radi sve dok može da stoji na nogama – zato je i obožava.

„U mom poslu je lepa mogućnost trajanja – to je lepota ovog posla, da traješ, radiš, menjaš se i celog života učiš. Mogu da glumim dok god stojim na nogama. To je fantastično. Zahvalna sam na svoj ljubavi koju osećam ovde, ne bavim se glumom da bih bila zvezda, nego zato što mi je gluma zanimljiva, uzbudljiva i uvek traži nešto novo“, rekla je Branka kroz smeh za Nova.rs.

Još neko vreme će ostati u Srbiji, pre nego se vrati u Veliku Britaniju, gde godinama živi.

„Tu sam. Iz Srbije idem malo na Jadran, pa imam puno gostovanja sa pozorištem, snimam film Žal u avgustu, još planova postoji, ali otom – potom“, zaključila je Branka Katić za Nova.rs.

Pero Jovovic i Branka Katic
Pero Jovović i Branka Katić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare