Vesna Dedić: Često plačem u emisiji dok slušam životne priče gostiju

Showbiz 12. sep. 202119:05
Podeli:
Vesna Dedić Foto: Goran Srdanov

Kultna emisija "Balkanskom ulicom" traje već 20 godina, a autorka i voditeljka Vesna Dedić teži da taj status i zadrži. O tome kako će izgledati nova sezona "Balkanske ulice" uoči nove televizijske sezone govori u intervjuu za Novu.

Pročitajte još:

Kakva su vam očekivanja nove sezone i da li će biti nekih noviteta?

– Ove 20. jubilarne televizijske sezone, emisija se emituje nedeljom u 16 sati. Dakle, pored televizora će posle ručka biti sve generacije porodice i pokušaću sa svojim gostima da odgovorim na sva ona pitanja koja su i mlade i starije mučila tokom nedelje, u ovakvoj zemlji i sa ovakvim moralnim dilemama. Emisija će ostati i zabavna, a životne priče inspirativne bar toliko da u ponedeljak svi uđu duhom osnaženi i sa malo više volje da zgrabe život.

Na koji način birate goste i da li se uvek rado odazivaju?

– Goste biram po osećaju, na osnovu onoga što im u tom trenutku vidim u očima i procenim da imaju onu dozu topline i iskrenosti koju su spremni da podele sa gledaocima. U skladu sa tim mojim namerama, i gosti se odazivaju u skladu sa svojom trenutnom spremnošću da ogole dušu pred million ljudi. To nije lako i uvek imaju moje razumevanje čak i kada kažu „ne mogu sad, zovi za koji mesec“.

Čija priča vas je dovela do suza?

– Ja sam snimila stotine emisija i stotinu puta sam plakala, ali s obzirom na to da ja montiram emisiju, onda pokrijem svoje suze. Plakala sam i od smeha jer je većina mojih gostiju duhovita, najviše sa Lanetom Gutovićem i Nebojšom Glogovcem, ali i od tuge… Možda sam najduže plakala i najviše u montaži morala da se „pokrivam“ kada je Lenka sa šesnaest otišla u Englesku, a gosti naručivali često „Pukni zoro“.

Vesna Dedić Foto: Goran Srdanov

Postoji li neko koga niste ugostili, a voleli biste?

– Spisak je zaista dugačak i volim što je tako, jer imam nameru da se sa gledaocima oprostim odjavljujući 30. sezonu Balkanskom ulicom. Dakle, u narednih deset godina ugostiću još 300 sagovornika. Neki su bili osnovci kada je počela emisija, a sada su već velikani umetnosti, sporta, nauke… Volim tu lakoću prolaznosti vremena u „Balkanskoj ulici“. Desetine njih mi je pričalo kako su mami ili dedi rekli kako će jednog dana biti gosti i intervju u „Balkanskoj ulici“ doživeli su kao potvrdu svog uspeha.

Uz čije pesme volite da razbijete čašu u kafani?

– Nikada nisam razbila čašu u kafani, niti se popela na sto. Ja volim i kafanu, i vino, i pesmu, ali nisam toliki boem. Moji roditelji su voleli kafanu, umeli da slome čašu, od njih sam naučila i kako se kite violinisti, i kako se damski pije, kako se pleše… Činjenica da sam javna ličnost učinila je da je moj maksimum u kafani da igram i naručujem pesme, a te ekstremne stvari me uvek sramota da radim. A volela bih jednom da se popnem na sto i razbijem čašu uz „Nedelju“. Smešno je i što većina misli da ja sa gostima pijem u Balkanskoj ulici, pa po forumima broje čaše, a istina je da je uvek ili voda ili sok od borovnice, ali su valjda emocije toliko jake i atmosfera opuštena da deluje kao da smo ispili flašu vina.

Bonus video: Vesna Dedić i Irfan Mensur na sahrani

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar