Vesna Čipčić o Bari Revi: Otišla sam iz preke potrebe

Showbiz 29. maj. 202112:27
Podeli:
Vesna Čipčić
Vesna Čipčić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

"Ja sam trenutno van Beograda, ali čim se vratim u Beograd ponovo ću otići na bara Revu, ne samo da bih obišla, nego i podržala ljude koji se tamo okupljaju. To je neki divan svet, osvešćen, kulturan svet koji tamo boravi sa pravim i ozbiljnim razlozima - ne u smislu politike, nego u smislu osvajanja prostora na drugi način, a ne kako nam je država to nametnula", govori u razgovoru za Nova.rs glumica Vesna Čipčić koja je juče odlučila da se pridruži protestima i odbrani ekološke oaze bare Reve.

Glumica Vesna Čipčić podstaknuta postupkom svoje koleginice Cece Bojković koja je sa građanima zaustavila kamione u Krnjači, odlučila je juče da se pridruži građanskim protestima za očuvanje životne sredine na bara Revi.

PROČITAJTE JOŠ

„Najbolji komentar je to što sam učinila, otišla sam iz preke i nasušne potrebe da koliko mogu doprinesem otklanjaju tih strahota koje nam se priređuju. Jako sam se dobro osećala dok sam bila tamo, a još bolje kada sam se vraćala odande, jer sam učinila koliko mogu ja kao pojedinac. Mislim da je to bio dobar primer za još nekakve akcije koje očekujem i ja i oni ljudi koji tamo pre svega dežuraju. Zašto? Iz prostog razloga da bi se to omasovilo i da bismo ozbiljno podigli buku“, rekla je glumica za Nova.rs.

Na pitanje da li će se ponovo priključiti protestima, Čipčić je odgovorila pozitivno.

„Sigurno ću se pridružiti tom aktivizmu, rekla sam da u svakoj drugoj situaciji ako bude potrebno da dođem, da me mogu pozvati … Ja sam svojevremeno osnovala ekološko društvo na Divčibarima, to je bio razlog da se meni pretprošle godine dodeli nagrada za ekologiju. Moja obaveza je da se tamo pojavim, ne samo moja želja“, objasnila je glumica.

„Ja sam trenutno van Beograda, ali čim se vratim u Beograd ponovo ću otići na bara Revu, ne samo da bih obišla, nego i podržala ljude koji se tamo okupljaju. To je neki divan svet, osvešćen, kulturan svet koji tamo boravi sa pravim i ozbiljnim razlozima – ne u smislu politike, nego u smislu osvajanja prostora na drugi način, a ne kako nam je država to nametnula“, zaključila je ona za Nova.rs.

Građani i ekološki aktivisti danima pokušavaju da odbrane baru Revu, sprečavajući kamione da na toj lokaciji istovaruju kamione sa šutom.

Tome se, podsećamo, priključila i glumica Svetlana Ceca Bojković, koja je stala ispred kamiona kako bi sprečila da na toj lokaciji bude istovaren građevinski otpad.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar