Veliki mural „ratnice“ Dua Lipe krasi centar Prištine

Showbiz 20. jul. 202012:35 > 13:48
Podeli:
Dua Lipa grafit u Pristini
Foto: Nova.rs

Pop zvezda Dua Lipa, ovih dana aktuelna u domaćim medijima zbog svojih nacionalističkih stavova na društvenim mrežama, putem kojih propagira ideju Velike Albanije, nedavno je dobila svoj mural u centru Prištine na Kosovu.

Lik ove pop zvezde sada krasi fasadu zgrade preko puta Državnog tužilaštva na Trgu Edith Durham, a Dua je predstavljena kao ratnica – njen autfit povezan je sa animiranim filmom „Alita: Battle Angel“ za koji je pevačica snimila numeru „Swan song“ sredinom 2019. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Pevačica je tokom prošle godine potpisala ugovor s opštinom Priština donirajući 150.000 evra za osnivanje muzičke akademije u tom gradu, a ona i njen otac zajedno su osnovali i „Sunny hill festival“ – muzički festival nalik našem Exitu koji se u Prištini održava u avgustu već nekoliko godina unazad. Zbog svog doprinosa Kosovu, Dua Lipa važi za „albansko nacionalno blago“.

Dua je rođena u Londonu 1995. godine. Tamo su se njeni roditelji preseli iz Prištine, a 2006. su se vratili na Kosovo  sa Duom i njenim mlađim bratom i sestrom. Porodica Lipa je neko vreme živela u Prištini, a sa 15 godina Dua je odlučila da se vrati u britansku prestonicu i započne muzičku karijeru

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter

Komentari

Vaš komentar