Saša Matić, Svetlana Raznatovic Ceca, Goran Bregović, Matija Kežman, Emir Kusturica
Foto:Arhiva/Dragan Mujan/Nova.rs/Ivan Dinić/Nova S/Srdjan Stevanovic/Starsport

Brojne poznate ličnosti iz sveta glume i muzike mogu da se pohvale luksuznim i velikim kućama koje se nalaze na samoj obali Jadranskog mora, gde uglavnom provode letnje dana opuštajući se sa porodicom i najbližim prijateljima.

Pročitajte još:

Crnogorsko primorje oduvek je bilo zanimljivo pevačica, pa je tako Miloš Bojanić pre nekoliko decenija izgradio velelpnu vilu.

On je ovu vilu napravio još osamdesetih godina prošlog veka, a za njeno renoviranje je pre nekoliko godina iskeširao 15.000 evra.

Miloš iz vile ima direktan izlaz na more, a kako su prošle godine pisali domaći mediji njegovu vilu hteo je da kupi popularni turski glumac Halit Ergenč.

Poznati muzičar Goran Bregović poseduje dve nekretnine u Perastu u kojima najčešće letuje njegova supruga Dženana sa ćerkama.

Inače, poznati muzičar kupio je prvo trospratnu kuću od kamena, čija je vrednost procenjena na dva i po miliona evra, a nedavno je pazario hotel i vilu „Perast” koju je proširio restoranom i terasom sa pogledom na more.

Perast, Goran Bregović kombo
Foto: Arhiva, Shutterstock

Pevačica Svetlana Ceca Ražnatović vlasnica je velelepne vile na Kipru. Kuća je tik uz obalu, a u mesto u dvorištu osim bazena zauzima i kapela koju su osveštali sveštenici Srpske pravoslavne crkve.

Inače, kako je Ceca ranije govorila, pomenutu vilu kupila je na kredit.

Pevač Saša Matić u Perastu je pazario kuću u kojoj se nekada odmarao Petar Petrović Njegoš, a koja se nalazi tik uz more.

U pitanju je vila iz 18. veka u Perastu koja se nalazi tik uz more.

Saša Matić, Svetlana Ceca Ražnatović, rođendan, rodjendan
Saša Matić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Glumica Seka Sablić već godinama unazad vlasnica je sasvim pristojne kuće u mestu Rose.

Fanstatičan pogled  na more pruža se sa terase, a do samog centra Rose deli je stotinak stepenica. Brojni glumci upravo u Rosama imaju svoje kuće, a mesto je toliko izolovano od civilizacije da nema ni jednu prodavnicu, već se meštani ovog mesta hranom snabdijevaju tako što im svakog dana u jutranjim časovima dolazi veliki kombi gde kupuju hleb i voće.

Foto:_E-Stock/Aleksandar Baclija

Najpozatiji srpski reditelj Emir Kusturca porodičan dom koji ima u Herceg Novom u potpunosti je adaptirao u restoran i manji hotel.

U delu grada koji se naziva „Skver“ Kusta je unutrašnjost lokala opremio po najboljim svetskim standardima, a nezaboravan motiv su delovi iz filma „Dom za vešanje“. Starosedeoci kažu da redovano posećuje ovo mesto tokom leta, gde dovodi brojne prijatelje iz sveta kinematografije.

Emir Kusturica Foto: Zoran Lončarević

Legenadrni glumac Bora Todrović tokom svog života obožavao je da uživa na moru, pa je iz tog razloga u Bigovu pazario kuću na samoj obali.

Danas u ovom zdanju, koje ima privatnu plažu, veliki je broj palmi, a kuća je obezbeđena brojnim kamerama. Tu sada uživaju njegova deca Srđan Žika Todorović, Danica i Tara kao i njegova druga supruga Karolina koja celo leto provodi na moru.


Mateja Kežman je pre nekoliko godina kupio staru kuću u Igalu, koju je zatim obnovio otvorivši u prizemlju kafić, dok se na spratu nalaze apartmani.

Mateja Kežman Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (2)