Foto:EPA-EFE/JASON SZENES

Državni tužitelj je za američke medije izjavio kako se ozloglašeni filmski producent Harvi Vajnstin izjasnio na sudu u Los Anđelesu da nije kriv za mnoštvo silovanja za koje je optužen.

Jedan od najmoćnijih ljudi u Holivudu optužen je za silovanje dve žene u hotelima na Beverli Hilsu i za napade na tri druge žene na području Beverli Hilsa i Los Anđelesa.

PROČITAJTE JOŠ

Više od 80 žena iznelo je optužbe protiv Vajnstina za seksualne napade koji su se dogodili tokom poslednjih deset godina, ali je samo nekoliko slučajeva završilo na sudu.

Vajnstin se tereti za silovanje, polnu penetraciju uz uporabu sile, a ako bude osuđen, mogao bi da dobije doživotnu kaznu zatvora. Ovo je prvi put da se pojavio na suđenju u Los Anđelesu,  gde su protiv njega podignute optužnice za seksualna napastovanja pet žena između 2004. i 2013. godine.

Na suđenje je Vajnstin došao u invalidskim kolicima u smeđoj zatvorskoj uniformi, a u Los Anđelesu je dovezen iz Njujorka gde već služi dvadesettrogodišnju zatvorsku kaznu za druge slučajeve silovanja i ostalih seksualnih napada.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tvite

Komentari

Svi komentari (0)