Foto: Clarissa Debenham / Alamy / Alamy / Profimedia

Knjiga "Last of the Giants: The True Story of Guns N' Roses" autora Mika Vala obradovala je milione njihovih fanova širom sveta. Autor je razloge planetarnog uspeha ovog benda potražio u djetinjstvu i odrastanju članova "Gunsa" i otkrio mnoge detalje koji su do sada bili nepoznati široj javnosti. Priča počinje sa Axelom Rouzom za kojeg autor tvrdi da je od samog početka imao viziju da postavi mnogo više standarde u muzici koju je stvarao. Postao je slavan opisujući u svojim pesmama onu dobro skrivenu, sramotnu stranu života u Los Anđelesu, daleko od holivudskog glamura.

Autor navodi da je Axel prvi put u životu bio revoltiran i povređen od strane svog očuha, koji nije dobro podneo kada je čuo tada mladog umetnika da peva ljubavnu pesmu. Pisac tvrdi da je Rouz, koji se u to vreme zvao Vilijam Bejli, već u tinejdžerskim danima bio noćna mora policajaca zbog svog kriminalnog ponašanje. U rodnom gradu je do 18. godine imao iza sebe 20 privođenja, a u pet slučajeva je proglašen krivim zbog nekog problema koji je izazvao.

PROČITAJTE JOŠ

Čitajući o njegovoj pozadini, kako navodi „24sata.hr“, nije teško videti šta je to što je moglo da natera Rouza na njegovo loše ponašanje. Rođen je kao Vilijam Brus Rouz 1962. godine. Godinama kasnije, nakon što je prošao regresijsku terapiju kojom se kod pacijenata otvaraju sećanja na scene iz najranijeg detinjstva kojih nisu ni svesni, Axel je za svog biološkog oca rekao:

„Nije mi se sviđao način na koji je postupao sa mnom pre mog rođenja, pa čim sam se rodio odmah sam poželeo da taj kreten umre“, rekao je on.

Rouz je tvrdio da ga je otac seksualno zlostavljao, a autor knjige napisao je da ga je čak možda i oteo od majke.

„Sećam se igle. Sećam se pucanjave. I sećam se da me taj muškarac seksualno zlostavljao. Video sam da se mojoj majci dogodilo nešto strašno kad mi je prišla“, rekao je on, kasnije se prisećajući svojih psihoterapija.

Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Džef mu je pomogao da postane pevač 

Džef Izbel bio je tinejdžer kad je počeo da svira bubnjeve, a Rouza je upoznao kad je krenuo u deveti razred. Izbel je stajao u školskom hodniku:

„Najprije sam čuo kako je hrpa knjiga tresnula o pod, zatim i njega kako urla i u trku prolazi pored mene, a za njim juri hrpa profesora. Pomislio sam –  ovaj tip je potpuno lud i bio bi izvrstan pevač“, rekao je on svojevremeno za američke medije.

Kako se ispostavilo, Izbel je morao da nagovara svog prijatelja da zauzme poziciju mikrofona u bendu.

Foto: Pantsikov Alexei / TASS / Profimedia

Maloletnički seks

Saul Hudson, poznatiji kao Sleš, rođen je u Engleskoj, a sa porodicom se preselio u Los Anđeles kad je imao samo četiri godine

„Nadimak sam dobio jer sam uvek jurio okolo brzinom munje“, rekao je Hudson.

Kao dete, Hudson je upoznao Dajanu Ros, Stivija Vondera i Džona Lenona. Bilo da je to zbog razvoda roditelja ili zbog toga što je od malena bio svedok razuzdanom holivudskom životu, ili pak iz sasvim trećih razloga, Hudson se vrlo mlad odao prilično divljem životu.

„U dobi od 12 godina, Saul je pio, pušio, pa čak imao i prva seksualna iskustva“, piše autor. Potpuno se zaludeo BMX biciklizmom, a imao je i fazu kad je intenzivno krao po prodavnicama koja je završila kad je ukrao nekoliko diskova iz Tower Recordsa.

Baš kao što su pronašli Rouz i Izbel, tako se i Hudson još u srednjoj školi sprijateljio sa Stivenom Adlerom, koji će postati prvi bubnjar GnR-a.

Uskoro su počeli da se drogiraju s jeftinijom varijantom popersa – a uskoro su prešli na pušenje trave i hašiša, lutajući holivudskim ulicama i pričajući o muzici, maštajući o pokretanju benda i zarađivanju velikog novca.

On je ispričao da su ih na ulicama lovile „matorke“ koje su im davale kokain i alkohol, a za uzvrat su tražile momcima da spavaju sa njima. Ponekad su ih startovali i momci.

„Matore koke bi nas ponudile pićem, kokainom i dobro nas nahranile. Jedino što smo morali da napravimo zauzvrat bilo je da ih poševimo. Ponekad bi nas pokupili i frajeri, pa bi, u zamenu za oralni seks, dobio nešto droge i 30-40 dolara. I na kraju je krenulo“, rekao je svojevremeno Adler.

Dva para prijatelja uskoro su se upoznali s mladim gitaristom Trejsi Gunsom koji će kasnije voditi hit band ‘LA Guns’. Gunsi su bili preteča budućih ‘Guns N Roses’ a četiri buduća člana počeli su zajedno da nastupaju, dele drogu i devojke.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.