Uporedio sebe s Pepe Le Tvorom: Može li Lečić niže da padne

Showbiz 26. mar. 202111:55 > 30. mar. 2021 21:41
Podeli:
Branislav Lečič Foto:Nemanja Jovanović

Nakon što ga je Danijela Štajnfeld optužila za silovanje, Branislav Lečić ne prestaje da se srozava u javnosti. On se gotovo svakog dana oglašava, uglavnom preko društvenih mreža, mada je pre dva dana snimio i čitavu monodramu od 16 minuta. Najnovija Lečićeva objava je, može se reći, vrhunac dna, jer je glumac sebe uporedio sebe s Pepe Le Tvorom, koji je nedavno izbačen iz animiranog filma "Svemirski basket" jer je optužen da "normalizuje kulturu silovanja". U spornoj sceni čuveni crtani lik navodno pokušava da poljubi Gris u ruku, ali umesto toga dobija šamar i biva ispolivan pićem.

Lečić je naime na Tviteru podelio strip čiji je autor Miloš Dragojević, a čiji su akteri on i Pepe Le Tvor, koji razgovaraju telefonom, i samim tim sebe uporedio s čuveinm crtanim likom. Inače pomenuti strip izvorno je objavljen na Fejsbuk stranici „Stripom Protiv Diktature“ čiji je Miloš takođe kreator, a koja trenutno broji oko 8.200 pratilaca.

Moramo odmah da istaknemo bitnu razliku između Lečića i Pepe Le Tvora, koji je nepravedno izbačen iz crtanog filma, čiji je bio zaštitni znak.

Pepe Le Tvor je izbačen iz filma jer je pokušao da poljubi ruku ženskom liku, a Lečića izbacuju iz projekata zbog optužbi za silovanje.

„I šta sad“, pita u stripu Lečić crtanog lika.

„Sad će da te izbace iz svih filmova i serija“, odgovara mu Pepe Le Tvor.

PROČITAJTE JOŠ

Uz ovaj mini-strip Lečić je objavio i emotikone koji simbolizuju jake mišiće i smeh do suza, jer njemu je očigledno nešto smešno.

Sve ovo Lečić je učinio aludirajući na svoju trenutnu situaciju. Naime, nakon što je u javnost dospela informacija da je on taj moćnik koji je silovao Danijelu Štajnfeld, Lečić je izostavljen iz predstava u kojima je igrao, a povukao se i sa čela pokreta Demokrate Srbije.

Prvo je glumica Mirjana Karanović Jugoslovenskom dramskom pozorištu uputila mejl u kome je navela da odbija da igra predstavu s Lečićem.

“Poštovani, obaveštavam vas da odbijam da igram sa Branislavom Lečićem u predstavi ‘Mamu mu je*em ko je prvi počeo’, u znak protesta zbog njegovog ponašanja prema koleginici Danijeli Štajnfeld. Ovo se odnosi i na sve eventualne buduće predstave sa istim glumcem. Spremna sam da predstavu igram ukoliko se odlučite da ga zameni drugi glumac”, glasi poruka Mirjane Karanović koju je uputila pomenutom pozorištu.

Potom je Beogradsko dramsko pozorište, na zahtev većeg dela ansambla predstave “Kad su cvetale tikve”, odlučilo da izuzme Lečića iz predstojećih igranja.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar