Tužan hit Mikija Jevremovića u izvedbi njegove ćerke Jelene

Showbiz 06. apr. 202119:21 > 19:22
Podeli:
Foto: Privatna arhiva

"Tatina pesma "Pesnikova gitara" mi je oduvek bila jedna od omiljenih. Potresna je, tužna i tako stvarna. Nagrađena je sa pet nagrada na "Beogradskom proleću" 1992. godine i bez lažne skromnosti, po meni je to najbolje živo izvođenje ikada", rekla je Jelena Jevremović za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Nekadašnja pevačica Jelena Jevremović rešila je da obradi pop hit „Pesnikova gitara“, koji u originalu izvodi njen pokojni otac i muzička legenda Miodrag Miki Jevremović. Iako se Jelena pre više od 10 godina ostavila mikrofona i pevanja, te nema nameru da se vraća starom zanatu, ona je rešila da napravi mali izuzetak i snimi kaver za njenu omiljenu pesmu uz koju često pusti suzu. Jevremovićeva je započela pregovore oko svog plana, a numeru će malo izmeniti i uraditi je u akustičnoj varijanti.

Nekadašnja pevačica potvrdila je naša saznanja i otkrila detalje.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Tatina pesma „Pesnikova gitara“ mi je oduvek bila jedna od omiljenih. Potresna je, tužna i tako stvarna. Nagrađena je sa pet nagrada na „Beogradskom proleću“ 1992. godine i bez lažne skromnosti, po meni je to najbolje živo izvođenje ikada. Taj pobednički nastup slušam svakog dana na Jutjubu, a „Pesnikova gitara“ mi je postala dnevna doza od kada mi je tata umro. Kao da sam tom pesmom vezana za njega. Zato sam odlučila da za nju uradim kaver i pripreme su već u toku“, rekla je Jevremovićeva za Nova.rs.

Podsetimo, Jelena je sa ocem odlazila na svetske turneje i bila mu gost na velikim koncertima. Snimili su duetsku pesmu „Ljubav po sebi je greh“, za koju je ona napisala tekst. Kada je krenula odlino da zarađuje novac i postala popularna, napustila je muziku. Udala se, odselila u inostranstvo i rodila sina. Posle više od deset godina braka ona se razvela i vratila u Beograd, ali nije nastavila sa pevanjem, iako često zapeva u kafani za svoju dušu i insistiranje prijatelja.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar