Timotijević: Premijerka je LGBT, a ne može da prizna dete

Showbiz 13. apr. 202012:32
Podeli:
Foto:Nemanja Jovanović

Glumac Miloš Timotijević, koji je nedavno dospeo u žižu javnosti zbog scene gej poljupca u seriji "Južni vetar", komentarisao je za domaće medije status pripadnika LGBT populacije u Srbiji, te je pomenuo i premijerku Anu Brnabić, koja ne može da zakonito prizna sina Igora.

Odgovarajući na pitanje „Kada će u Srbiji postati normalno da je neko drugačiji?“, Timotijević je za „Kurir“ izjavio da, kako kaže, nije siguran da će se to ikada dogoditi.

PROČITAJTE JOŠ

„Nisam siguran da će to još doći u Srbiju. Imamo premijerku koja je pripadnik LGBT populacije, a ne sme svoje dete zvanično da prizna“, rekao je glumac.

Podsetimo, glumac Miloš Timotijević, u jedanaestoj epizodi serije „Južni vetar“, snimio je strasni poljubac sa jednim kolegom sa seta, čime se radnja serije preokrenula, te se saznalo je korumpirani policajac Stupar zapravo homoseksualac. Zbog ovoga, glumac je navodio da je dobijao uvredljive poruke i pretnje smrću.

Milica Đurić, partnerka premijerke Ane Brnabić, rodila je dečaka Igora u februaru 2019. godine, koji trenutno živi sa majkom i Anom, iako u Srbiji ne postoji zakonom regulisano pravo koje bi premijerku zvanično označilo kao jednog od roditelja ili staratelja deteta.

Foto:Nemanja Jovanović

Druge LGBT osobe u Srbiji nemaju takve povlastice – s tim u vezi, usvajanje dece od strane LGBT osoba i dalje ostaje kao jedna od ključnih tema za priznavanje istopravnog položaja istopolnih parova.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.