Foto:N1/Zoran Lončarević

Komentari i prozivke na račun glumaca u seriji "Južni vetar" posle emitovanja gej scene, nedelju dana kasnije i dalje se ne smiruju, a u ovu "dramu" umešao se i reditelj Stevan Filipović.

Stevan Filipović, autor filmova „Pored mene“ i „Šišanje“, smatra da ceo projekat promoviše kriminal, a Bikovića, koji je producent ove serije, naziva homofobom i nacionalistom.

PROČITAJTE JOŠ

„Čekaj, praviš „Južni vetar“, reklamu za škaljarski klan za IDJ klince, gde je glavni glumac homofob, nacionalista i Vučićeva/Putinova pudla, a onda se čudiš što ti isti klinci hejtuju gejeve i što ne mogu da razlikuju dramsku seriju od rijalitija, pa nemojmo se zajebavati, kolege“, napisao je Filipović na Tviteru i dodao:

„Homofobija je u izjavama glavnog glumca da nikada ne bi igrao geja i politikama koje promoviše. Sam film je kao da si uzeo „Rane“ i dao im hepiend. Može, al‘ onda znaš ko će da se loži na to.“

Na njegove prozivke je uzvratio i glumac Miloš Biković, koji nije negirao optužbe na svoj račun, već je rekao da je u pitanju, kako kaže, nešto lično.

„Ti nisi ni pročitao taj članak koji ovde navodiš kao dokaz za homofobiju, ali si pohitao da me pljuneš. Da jesi, ne bi ga navodio. Seriju nisi gledao, kako sam priznaješ. Face with tears of joy? Bolje da ne ulazimo u raspravu, jer izgleda da je nešto lično u pitanju“, odgovorio je Biković.

Filipović je potom objasnio da se on i glumac ne poznaju, da su u pitanju, kako je rekao, razlike u političkim stavovima, a Biković se ponovo nadovezao navodeći da se radi o ljubomori.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.