Foto: Nikola Johhny Gavrilović

Osim uzbudljivih obrta, serija "Južni vetar" u svakoj epizodi donosi i novu muziku, među kojima je i pesma "Oluja" autorke Teya Dora, koju je portal Nova.rs već ekskluzivno najavio pre nekoliko nedelja. 

Naime, ovaj veliki filmski i TV projekat postao je karakterističan i po spoju sa muzičkom kućom „Bassivity Digital“, koja je radila muziku i za istoimeni film iz 2018. godine, ali i za seriju koja se trenutno emituje na Javnom servisu.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je Nova.rs već najavila u intervjuu sa umetnicom, sinoćna epizoda serije završila se pesmom „Oluja“ koju izvodi Teya Dora. Odmah po završetku desete epizode, mladu koleginicu su na društvenim mrežama među prvima podržali glumci serije, ali i pevačica Jovana Nikolić koja je i sama bila deo „muzičke ekipe“ serije.

Njena pesma „Pazi se“, naslovna numera serije, isto tako je nastala u saradnji sa pomenutom izdavačkom kućom, a interesantno je da muziku i tekst njene pesme upravo potpisuju Coby i Teya Dora.

„Ushićenje publike da čuju novu numeru posle ovako gledanih epizoda je neobjašnjivo, a to i nama, umetnicima, puno znači“, govori kaže Teya Dora, koja ne krije da je reditelj serije Miloš
Avramović bio oduševljen kada je prvi put čuo pesmu „Oluja“.

„Pesmu sam napisala pre godinu godina, u periodu koji je bio važan za mene kao ličnost. „Oluja“ je nastala iz duboke i čiste emocije i jako sam vezana za nju. Kada sam je pustila reditelju serije Milošu Avramoviću i mojoj „Bassivity“ ekipi, svi su se složili da je idealna za projekat. Serija se duboko bavi ljudskim odnosima i osećanjima, a “Oluja” pogađa upravo emotivnu crtu kod publike, a i dalje ima rep momente kao pesme ostalih kolega“, zaključila je ona.

Foto: Nikola Johhny Gavrilović

Kantautorka je javnosti postala poznata prvim singlom „Da na meni je“, ali i kroz saradnje a sa brojim popularnim izvođačima. Inače je diplomac čuvenog Berkli univerziteta, a poslednjih godina živi i radi u Njujorku.

U vreme izlaska pesme „Oluja“, Teya Dora boravi u Beogradu, gde se kao i svi suočava sa pandemijom Koronavirusa. Ona smatra da muzika i muzičari veoma mogu biti od pomoći u ovim
trenucima.

„Jako mi je žao što se sve ovo dešava. Žao mi je porodica koje su izgubile svoje bližnje, ljudi u radikalnim karantinima i istinski se molim i nadam da ćemo zajedničkim snagama prebroditi ovo što pre i izaći jači nego ikada. Smatram da je u ovakvim situacijama krucijalno da muzičari i druge javne ličnosti koriste svoje platforme za pozivanje publike da ostanu bezbedni u svojim domovima, da vode besprekornu ličnu higijenu, i da iskoriste ova vremena za rad na sebi“, zaključila je ona.