Teška sudbina: Gidrin život obeležila je velika tragedija

Showbiz 16. jun. 202000:45 > 00:02
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Najbolji Domaci Filmovi

Jedan od najlegendarnijih srpskih glumaca Dragomir Bojanić Gidra, ostao je upamćen po kao Žika Pavlović i po brojnim urnebesnim replikama.

On je kroz svoje likove zasmejavao milione gledaoca, a u najranijiem detinjstvu doživeo je veliku tragediju.

Naime, on je kao dete ostao siroče, kada mu je majka Novka umrla od tuberkoloze. Nedugo zatim, kada je Gidra imao nepunih pet godine, njegov otac oficir srpske vojske streljan je 1943. tokom Drugog svetskog rata.

Kada je već malo odrastao, i sam bez igde ikoga,  želeo je da pronađe zanimanje od kojeg će moći da „zaradi svoj hleb“, te je završio srednju za preradu mesa, voća i povrća, a ubrzo se i zaposlio u fabrici konzervi.

„Po profesiji sam zanatlija. Imam kvalifikaciju stečenu u STŠ Kragujevac, hemijsko-tehnološki odsek. Glumom sam počeo da se bavim po potrebi službe, u kragujevačkoj fabrici konzervi „Crvena zvezda“. Zatim sam preko amaterskog pozorišta „Sveta Mladenović“ došao u Kragujevačko narodno pozorište, čiji sam član dugo bio“, ispričao je on jednom prilikom.

Zbog izuzetnog talenta, pričalo se da su njegove kolege skupile novac kako bi pomogli Gidri da ode u Beograd i upiše Akademiju. Tako je Bojanić upao iz prve, i bio je u klasi Raše Pavlovića, a ubrzo je zaigrao i u Narodnom pozorištu.

Glumac je preminuo 11. novembra 1993. godine u Beogradu u svojoj šezdesetoj godini.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

PROČITAJTE JOŠ