Dragoljub Đuričić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ispraćaj za kremaciju bubnjara Dragoljuba Đuričića, koji je preminuo od posledica koronavirusa, održao se danas na Novom groblju u Beogradu. Najbliži se se okupili u kapeli, kako bi se poslednji put oprostila od svog voljenog, dok su se u pozadini čuli bubnjevi koje je Đuričić inače godinama svirao. Govor je održao i sin pokojnog bubnjara, a njegove reči dovele su mnoge do suza.

Na kremaciju su, između ostalih, došli i glumac Vladan Savić, Branimir Brstina, Muzičari Žika (78) i Dragi Jelić (73) osnivači „YU grupe“, Milan Đurđević iz benda „Neverne bebe“, Rambo Amadeus, Ivan Fece Firči…

PROČITAJTE JOŠ

Govor je održao i sin pokojnog bubnjara, a njegove reči dovele su mnoge do suza.

– Dragi tata, od malena sam znao koliko je moj otac voleo muziku, sa kojim velikim muzičarima je svirao i družio se, koliko je voleo ljude, rodnu Crnu Goru, crtanje i sport. Koliko je voleo život. U ova četiri dana sam saznao koliko koliko je ljudi njega volelo i cenilo. Zapamtiću ljubav, strast i energiju sa kojom je voleo i stvarao ritam i muziku. Bio je nesebičan da svoju veštinu i znanje prenese i mlađim generacijama, da pomogne ljudima u nevolji, ali i njegovu hrabrost i borbenost za društvene vrednosti koje je voleo. Hvala osoblju bolnice „Dragiša Mišović“ koji su se borili za njegov život do poslednjeg trenutka, hvala udruženju muzičara, svim prijateljima i kolegama koji su mu se javili i svim ljudima koji su ga voleli i poštovali – rekao je Dragoljubov sin i dodao:

– Tata moj zauvek ćemo te voleti. Ti i ja ćemo se sresti jednog dana. Do tad ćemo gledati naš Partizan. Tvoj ritam će zauvek odzvanjati svetom. Putuj miran jer tvoj život je značio. Slava ti.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Čuveni muzičar koji je svirao u grupama „Leb i sol“, „Kerber“, sa Đorđem Balaševićem i Zdravkom Čolićem kao i sa drugim poznatim izvođačima, je mesec dana bolovao od opakog virusa, a hospitalizovan je 24. februara.

Njemu se stanje poboljšalo i bio je skinut sa respiratora, ali je nažalost izgubio bitku sa bolešću, u 68. godini.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Ko je sve došao da se poslednji put oprosti od legendarnog bubnjara pogledajte u galeriji.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar