Foto: Printscreen/Youtube/Nova S

Kik-bokser Aleksandar Konovalov u ekskluzivnoj video poruci za Nova.rs koju je poslao iz kućnog karantina, nakon što je saznao da je pozitivan na koronavirus, otkrio je detalje puta koji je prešao dok nije uspeo da se konačno testira, kako je došlo do toga da se zarazi virusom Covid-19 i kako se trenutno oseća.

Konovalov je pre svega pozdravio čitaoce portala Nova.rs i apelovao na pridržavanje propisanih mera.

„Pozdrav za sve čitaoce Nova.rs. Hvala što se brinete za moje zdravlje. Pre svega bih da apelujem na naše građane da poštuju sve mere koje je Vlada Republike Srbije donela i da kažem da pre svega treba da čuvaju sebe i svoju porodicu“, počeo je on u svom obraćanju, a potom je ispričao kada je osetio prve simptome.

„Prve simptome sam dobio pre 15-ak dana, kad sam dobio povišenu temperaturu, malaksalost, suv kašalj i neverovatno jak bol u glavi. Prvog dana sam obavestio call centar i rekli su mi da sačekam još koji dan jer je verovatno običan grip. Posle pet dana sam ih pozvao i rekao da je situacija ista, na šta su mi rekli da se javim Domu zdravlja. Tamo su mi dali antibiotike za grlo, jer je bilo crveno. Tri dana sam pio hemomicin.“

PROČITAJTE JOŠ

Pošto se njegovo zdravstveno stanje nije poboljšalo, kik-bokser je nakon saznanja da je bio u kontaktu sa zaraženim osobama otišao da se testira.

„Kad sam saznao da sam bio u kontaktu s ljudima koji su saraženi, odmah sam javno izbacio na Instagram da sumnjam da imam koronavirus. Sutradan sam otišao da se testiram. Rezultati su stigli pre tri dana, i nažalost, pozitivan sam“, rekao je između ostalog Konovalov.

Njegovo obraćanje za portal Nova.rs pogledajte u video prilogu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar