Foto: E-Stock/Dusan Milenkovic

"Odbili su da mi rade test jer su mislili da je u pitanju običan grip. Nakon toga sam na Instagramu objavio da lekari neće da mi rade test jer nemaju dovoljno testova, kao što su mi i rekli. To je video jedan moj prijatelj, koji me je odmah kontaktirao i pomogao mi da se testiram u Ćupriji. Prethodno sam više put zvao call centar i govorio da mi je loše, a dobijao sam odgovor 'Ma nisi bio u inostranstvu, nemaš ti koronu'", govori u ekskluzivnom razgovoru za Nova.rs svetski šampion u kik-boksu, Aleksandar Konovalov, koji je danas na svom Instagram profilu objavio da je pozitivan na virus COVID-19.

Svetski prvak u kik-boksu Aleksandar Aca Konovalov iz Jagodine, koji je sinoć saznao da je pozitivan na koronavirus, zabrinut je za porodicu, prijatelje i poznanike, sa kojima je prethodnih dana bio u fizičkom kontaktu. Čim je dobio rezultate testa, sportista je tu informaciju objavio na svom Instagram profilu kako bi obavestio javnost i ljude sa kojima se viđao da se testiraju.

PROČITAJTE JOŠ

U ekskluzivnom razgovoru za Nova.rs Konovalov otkriva kako se zarazio i kakvi su mu se simptomi javili.

„Očajan sam. Bio sam sa mnogima iz Jagodine u kontaktu, a nisam znao da imam koronu. Jedam komšija iz moje zgrade i drug iz Ćuprije su pozitivni na virus. Možda mi je neko od njih preneo. Pre 14 dana sam dobio temperaturu, odnosno pet dana zaredom mi nije spadala, od 37 do 38.5. Pored toga, bolela me je mnogo glava, kašljao sam, a osetio sam i grebuckanje u grlu. Još uvek to osetim, ali nemam temperaturu. Nisam mogao da ustanem iz kreveta koliko mi je bilo loše“, rekao nam je Aleksandar, a potom nam ispričao i kroz koju je „Golgotu“ prošao dok se nije testirao na virus COVID-19, te da nije naša „vezu“, do testa verovatno ne bi ni došlo.

Foto: E-Stock/Dusan Milenkovic

„Kad sam saznao za zaražene prijatelje, tada mi je već bilo malo bolje i odmah sam otišao sam u Dom zdravlja u Jagodini. Požalio sam se da mi nije dobro i da sam bio u kontaktu sa zaraženim ljudima. Uradili su mi analize. Krvna slika mi je bila sasvim dobra, a snimak pluća je pokazao da imam manji bronhitis. Odbili su da mi rade test jer su mislili da je u pitanju običan grip. Nakon toga sam na Instagramu objavio da lekari neće da mi rade test jer nemaju dovoljno testova, kao što su mi i rekli. To je video jedan moj prijatelj, koji me je odmah kontaktirao i pomogao mi da se testiram u Ćupriji. Prethodno sam više put zvao call centar i govorio da mi je loše, a dobijao sam odgovor ‘Ma nisi bio u inostranstvu, nemaš ti koronu'“, govori kik-bokser.

Iako je predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, nedavno u svom obraćanju javnosti rekla kako će svi koji su pozitivni na koronavirus morati da budu smešteni na Sajam radi sprečavanja širenja zaraze i zaštite svoje porodice i okruženja, to se nije desilo i u slučaju Konovalova. Na naše pitanje gde se trenutno nalazi i da li je hospitalizovan, on kaže:

„Sad sam kod kuće jer mi je rečeno da više nisam kritičan. Dali su mi mogućnost da biram da li ću da budem u kućnom karantinu ili da idem na Sajam. Izabrao sam da budem kod kuće izolovan. Nosim masku i rukavice, držim razdaljinu od porodice koliko god mogu. Deca mi nisu testirana jer nemaju simptome, a žena nema osećaj mirisa i ukusa. Ona mora da se testira. Čuo sam se sa nekim doktorima i čekamo da vidimo šta će se uraditi po tom pitanju“, rekao je sportista.

Aca ističe da su mnogi stanovnici Jagodine u panici jer se plaše da su zaraženi zbog susretanja s njim.

Foto: Instagram/aca.konovalov

„Kada me je prošla temperatura normalno sam se šetao. Bio sam sa mnogima iz Jagodine u kontaktu. Doktori su mi rekli da je običan grip. Svi živi me zovu, kao da sam ja znao da sam zaražen. Svi su u panici. Nisam ja kriv zbog toga i baš sam zato izbacio na Instagram da vide ljudi. Nije mi svejedno zbog porodice i svih građana. Imam dokaze sam više puta zvao da me testiraju, bio sam odbijen“, kaže oni dodaje da se nije viđao sa svojim prijateljem Veljkom Ražnatovićem.

„Sa Veljkom se dugo nisam video, ali odmah me je zvao. I on i svi moji drugovi iz reprezentacije. Hvala im svima na brizi“, završava Aca.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.