Dragan Marinković Maca i Marija Karan
Dragan Marinković Maca i Marija Karan Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić/Randy Shropshire / Getty images / Profimedia

Dragan Marinković Maca, glumac i voditelj Red televizije, koja je u vlasništvu Željka Mitrovića, brutalno je izvređao glumicu Mariju Karan u svojoj emisiji nakon vesti da je pretrpela fizičko nasilje od strane svog partnera Vladana Balabana. Ono što su gledaoci jedne od televizija Željka Mitrovića imali prilike da čuju, čini se da je vrhunac mizoginije i javnog blaćenja žene koja je u javnosti viđena kao žrtva nasilja.

Naime, Marinković je u emisiji koju vodi na pomenutom TV kanalu komentarisao natpise u medijima, odnosno incident u kojem je glumicu Mariju Karan dečko Vladan Balaban navodno udario otvorenom šakom po licu, nakon čega mu je ona protivpožarnim aparatom razlupala zadnje staklo na automobilu.

PROČITAJTE JOŠ

Pomenuti voditelj je nedopustivim rečnikom i za ulicu, a kamoli za televiziju, izvređao glumicu, te stao na stranu njenog partnera za koga su mediji preneli da je fizički nasrnuo na nju, relativizujući pritom činjenicu da je jedna žena pretrpela nasilje.

„Protivpožarnim aparatom čoveku slomila auto… Pametna žena… Pa kako bih joj j**** mater u usta! A ne, ne, to nije nasilje, to je jedna uvređena žena, mučenica, koja je uzela protivpožarni aparat, životinja, uzela i slomila mu auto. Kako bih joj ja j**** mater, kako bih im ja j**** mater, tim damama i tim mučenicama! Stop nasilju nad muškarcima“, izgovorio je Maca, ali se tu nije zaustavio.

„Majku vam j****, ne mafijajte, idite ručak napravite, skuvaj supu, radi nešto, majku ti j****. „Jaka, pala pa ustala“, majku ti j**em, napravi supu, otiđi na pijac, p**** ti materina bolesna. Majku vam j**** nedoj***** i pogrešno ka****. Ona je mučenica?! Fuj“, dodao je on.

Isečak iz ove emisije masovno se deli na društvenim mrežama, uz komentare gnušanja.

Rečnik koji je dozvoljen na televiziji čiji sadržaj je dostupan velikom broju građana, po ko zna koji put je šokirao gledaoce i pokrenuo pitanje o stanju u kojem se nalaze domaći mediji, ali i o statusu žene u srpskom društvu koja je, čini se, zbog ljudi poput Marinkovića uvek osuđena da bude potlačena. Ovakva nedopustila relativizacija nasilja i vređanje žene žrtve fizičkog i psihičkog zlostavljanja naterala je korisnike društvenih mreža da traže hitno sankcionisanje voditelja i reakciju nadležnih organa.

PROČITAJTE JOŠ

Inače, javnost je juče imala priliku da vidi još jednu neverovatnu scenu na istoj televiziji, kada je potpuno gola devojka u programu uživo glumila „sekretaricu“.

Podsetimo, na Mariju Karan je u noći između 5. i 6. novembra navodno fizički nasrnuo njen emotivni partner Vladan Balaban, nakon čega je glumica protivpožarnim aparatom razbila zadnje staklo na njegovom automobilu marke „porše“.

Marija Karan je povodom incidenta saslušana u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, i tom prilikom detaljno opisala kako se odigrao događaj u kome je učestvovala zajedno sa dečkom Vladanom Balabanom. Karanova je izjavila da ne želi da Balabana krivično goni, te da je povrede zadobila prilikom pada.

BONUS VIDEO: Ana Bekuta o Marinku Rokviću

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (5)