Foto: FRANCOIS GUILLOT / AFP / Profimedia

Neobična životna priča popularnog muzičara pod scenskim imenom Stromae ovih dana privlači veliku pažnju javnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Belgijski muzičar Stromae postigao je svetsku slavu kada je 2009. godine objavio pesmu „Alors on Dance“ koju su gotovo sve radio stanice puštale bez prestanka. Njegov drugi studijski album doneo mu je još veći uspeh, a pesme „Papaoutai“ and „Formidable“ zacementirale su status kultnog izvođača koji i danas ima širom sveta.

Nakon priznanja usledio je ogromni životni lom, o kojem je tek nedavno počeo javno da govori. Naime, muzičar je tokom turneje po Africi 2015. godine oboleo od malarije, a lek koji su mu prepisali izazvao mu je anksioznost i panične napade. Stromae se od tog trenutka povlači iz javnosti, a bitku sa suicidalnim mislima koja je trajala godinama je tek nedavno podelio sa javnošću.

On za početak marta planira izdavanje trećeg studijskog albuma pod nazivom „Multitude“, a do sada je objavio dva singla: „Sante“ i „L’Enfer“. Drugu numeru je javnosti predstavio na neobičan način. Gostujući u jednoj televizijskoj emisiji, voditeljka ga je pitala za usamljenost koja je česta tema njegovih pesama. Umesto da odgovori da li mu je muzika pomogla u suočavanju sa takvim emocijama, Stromae je zapevao:

Njegov veliki povratak fanovi su dočekali sa radošću. Oni su dobro upoznati sa činjenicom da je muzičar i pre malarije bio suočen sa velikim životnim izazovima. Naime, on je kao dete izgubio oca u genocidu u Ruandi 1994. godine. To je tema njegove pesme „Papaoutai“ zbog koje i dostigao svetsku slavu i priznanja.

Nema sumnje da se slušaoci širom sveta poistovećuju sa iskrenošću koja je prisutna u svim njegovim pesmama, pa s pravom očekuju da i treći album postigne veliki uspeh.

Prethodno je Stromae, u emisiji Džimija Felona, predstavio prvu pesmu sa novog albuma Sante:

BONUS VIDEO: Fredi Merkjuri – godišnjica smrti rok legende

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)