Belgrade Beer Fest 2021 Bir Fest Goran Bregovic i Mladen Vojcic Tifa
Goran Bregović i Mladen Vojčić Tifa, Bijelo dugme, Muzički festival Belgrade Beer fest 2021 Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Netrpeljivost između Tife i Alena Islamovića traje godinama, a uzrok svemu tome nikada nije javno otkriven. Na jučerašnjem nastupu na Beer Fest izbile su varnice tokom izvođenja pesme "Ružica si bila", kada je Tifa sišao sa bine, da bi se nakon kraćeg ubeđivanja s menadžerom ipak vratio da odjavi nastup.

Grupa Bijelo dugme ponovo se okupila juče na Beer festu, ali njihov nastup ni ovog puta nije mogao da prođe bez neskrivene netrpeljivosti između Alena Islamovića i Mladena Vojčića Tife, koji već dugo nisu u prijateljskim odnosima.

PROČITAJTE JOŠ

Islamović je pre početka koncerta prisutnim novinarskim ekipama na pitanje o odnosu sa Tifom samo kratko, kroz smeh, prokomentarisao: „To mene uopšte ne zanima“.

Ono što se kasnije dogodilo, možda je samo potvrdilo da je netrpeljivost između pevača i dalje prisutna.

Naime, nakon drugog bloka tokom kojeg je pevao Tifa, Goran je pozvao Alena da im se pridruži na sceni i da zajedno, za kraj, njih trojica otpevaju nekoliko pesama.
Na samom kraju pesme „Ružica si bila“, kojom su završili sinoćni koncert, Tifa se naljutio jer je Islamović krenuo da peva njegov deo pesme.

On je besno skinuo bubicu i sišao sa bine u pratnji menadžera koji je pokušao da ga smiri.

„Ma šta će on meni da ‘upada’ u pesmu“, prokomentarisao je besno Tifa.

Ipak, nešto kasnije, na nagovor menadžera, Tifa se ipak vratio na scenu. On je kratko pevao i jedva se sa ostatkom ekipe, jednog od najpopularnijih bendova na prostorima bivše Jugoslavije, poklonio publici.

Belgrade Beer Fest 2021 Bir Fest Goran Bregovic Alen Islamovic Belgrade Beer Fest 2021 Bir Fest Goran Bregovic Alen Islamovic
Belgrade Beer Fest 2021 Bir Fest Alen Isalmovic Belgrade Beer Fest 2021 Bir Fest Alen Isalmovic
Belgrade Beer Fest 2021 Bir Fest Goran Bregovic Belgrade Beer Fest 2021 Bir Fest Goran Bregovic
Belgrade Beer Fest 2021 Bir Fest Alena Islamovic Belgrade Beer Fest 2021 Bir Fest Alena Islamovic
Belgrade Beer Fest 2021 Bir Fest Goran Bregovic Belgrade Beer Fest 2021 Bir Fest Goran Bregovic

Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović fizički su se sukobili i nakon koncerta na dočeku 2018. godine u Budvi.

Pevači Bijelog dugmeta tada su se potukli odmah po silasku sa bine, a navodni uzrok bila je pesma.

Kako je „Blic“ tada pisao, Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović prvo su imali verbalni sukob, zatim su psovali, a potom i fizički nasrnuli jedan na drugog na dočeku 2018. godine. Prvi je na binu izašao Alen, koji nije hteo da siđe kada je trebalo da se popne Tifa. Tifa je psovao Alena, a zatim ga je na stepenicama pri silasku sa bine udario glavom u čelo i potom su počeli da se biju.

Tada je i Goran Bregović prokomentarisao njihov sukob.

„Nije se potukao hor u džamiji, ni crkveni hor. Potukla su se dva pevača rokenrola.“

Bijelo dugme je bila jugoslovenska rok grupa koja je više od dve decenije bila jedna od najpopularnijih grupa na prostorima bivše SFR Jugoslavije.

PROČITAJTE JOŠ

Nastala je u Sarajevu 1973. godine. Izdato je devet albuma u periodu od 1973. do 1989. godine.

Grupa Bijelo dugme je nastala iz grupe „Jutro“, a novo ime je dobila 1974. godine.

Vođa i jedini stalni član grupe bio je gitarista Goran Bregović, dok su se na mestu pevača menjali Željko Bebek, Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović.

U grupu su dolazili i iz nje odlazili iz različitih razloga basisti Zoran Redžić, Jadranko Stanković, Sanin Кarić i Ljubiša Racić, bubnjari Goran Ivandić, Milić Vukašinović i Dragan Jankelić, i klavijaturisti Vlado Pravdić i Laza Ristovski.

„Hajdemo u planine“ kao i balade „Noćas je k’o lubenica pun mjesec iznad Bosne“, „Te noći kad umrem, kad odem, kad me ne bude“, „Ružica si bila, sada više nisi“,“Evo zakleću se“, „Napile se ulice“, „Ako ima boga“, „Šta ima novo“. i druge, jesu hitovi koji su evergrin koji se peva i dalje u glas, do dana današnjih.

Grupa se raspala 1989. godine, tokom raspada SFRJ, a ponovo se okupila na oproštajnoj turneji 2005. u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu.

Besplatni koncert kod Hajdučke česme 1977. i oproštajni koncert u Beogradu 2005. spadaju među najposećenijim koncertima na jugoslovenskim prostorima, gde se procenjuje da je tada posećenost bila oko 100.000 ljudi.

Bonus video

Koncert Bijelog dugmeta na Beer Festu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (6)