Srpski šou programi kao ozbiljna pretnja svetskim formatima

Showbiz 25. jun. 202008:58
Podeli:
Foto: Nova.rs/NOVA S

Ukoliko pripadate onom delu stanovništva koji ne voli da gleda filmove i serije, već uživate u "živoj reči" i komentarisanju aktuelnih, dnevno političkih i zabavnih događaja, emisije političko - zabavnog karaktera su prava stvar za vas. I na sve to, nije potrebno udaljiti se previše od TV-a i domaćih kanala koji svojim sadržajem mogu da pariraju i vodećim svetskim televizijskim formatima.

Uzimajući primer Zorana Kesića, voditelja i autora emisije „24 minuta“ i recimo Dejvida Letermena ili Džimija Falona koji u SAD godinama unazad imaju svoje kultne emisije, takva sličnost je najuočljivija. Važno je izdvojiti jedan primer: Na jesen prošle godine, TV voditelj je u svojoj emisiji, baš poput pomenutih svetskih zvezda, ugostio planetarno popularnu umetnicu Marinu Abramović, koja je u Srbiju došla povodom otvaranje svoje izložbe „Čitač“ 21. septembra 2019. godine u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu.

Njegov kolega iz iste televizijske kuće, Ivan Ivanović, koji već godinama unazad vodi kultnu emisiju „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, takođe može da stane rame uz rame sa gore pomenutim TV voditeljima.  Ivanović je intervjuisao skoro svakog iz sveta srpskog šou-biznisa, kulture, sporta, od velikih svetskih zvezda Brajana Ferija i Stinga, preko Borisa Tadića i Aleksandra Vučića do Novaka Đokovića.

Dvojicu domaćih voditelja takođe možemo uporediti i sa Elen Dedženeris, američkom voditeljkom i glumicom koja je tokom protekle decenije imala jednu od najgledanijih emisija na svetu. Recept je isti: Malo šoubiznisa, malo politike i puno, puno smeha.

PROČITAJTE JOŠ

Svakako je vredno pomenuti i emisiju „Balkanskom ulicom“ Vesne Dedić, koja se takođe emituje na televiziji Nova S, a koja odiše miksom tradicionalnih srpskih normi i zapadnog televizijskog formata. Možda jedan od najboljih poređenja mogao bi da se napravi sa Zejnom Lovom, autorom i zvezdom „Appla“ koji u svojoj emisiji gosti najveće holivudske zvezde i analizira njihova nova muzička izdanja na duboko ličnom i privatnom nivou.

Sa ovog spiska ne izostaju ni drugi domaći TV formati poput emisije „Među nama“, ili „Utisak nedelje“, a koji takođe, vrlo ležerno mogu da stanu pored nekih od najpopularnijih svetskih emisija, kada je produkcija u pitanju.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar