Srđan Čolić Mobi Dik, Aleksandra Petrović i Ana Stanić Foto:E-Stock/Ivan Dobričić/Zoran Lončarević/Goran Srdanov/Nova.rs

Grupa "Mobi Dik" stekla je veliku popularnost devedesetih godina prošlog veka.

Srđan Čolić, frontmen grupe „Mobi Dik“, osnovao je ovu grupu 1993. godine, a 1994. godine u grupu dolazi Ana Stanić. Ona se u grupi zadržala do 1998. godine, kada započinje solo karijeru, a na njeno mesto u grupi dolazi Aleksandra Perović.

PROČITAJTE JOŠ

Srđan je pre nekoliko godina priznao javno da je sa obe pevačice imao više od poslovnog odnosa.

„Bio sam u vezi sa Anom i sa Aleksandrom i ovo je prvi put da to javno kažem. Bili smo momak i devojka i to smo krili i pravili se blesavi. To je bilo ozbiljno, jer sam voleo i jednu i drugu, a danas obožavam svoju ženu, koja je majka moje divne dece“, rekao je Srđan za domaće medije.

Aleksandra Petrović Foto:Vladislav Mitić

On je zatim odao i detalje njihovog odnosa.

„Bile su odlične u krevetu, zavisi s koje strane gledaš. Za manji krevet više mi je odgovarala Ana, a za veći Aleksandra. Poslednja stvar u životu koju bih želeo je da uvredim neku svoju bivšu devojku. S njima sam završio, ali tada nam je bilo vrlo lepo. Ponosan sam na njih, jer imaju porodice“, rekao je on svojevremeno za „Kurir“.

Ana Stanić Promocija albuma Nikole Čuturila Čuture, Čutura, promocija, album
Ana Stanić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Tokom svoje karijere imao je priliku da upozna mnoge veće zvezde, a osvrnuo se i na odnos sa Lepom Brenom.

„A sa Brenom sam radio jedan album, ona je uvek bila malo distancirana. Sećam se, već sam imao grupu ‘Mobi Dik’ i putovali smo u inostranstvo na neku grupnu svirku. A nas su stalno mešali sa narodnjacima. Ali to je moralo tako da bude jer u inostranstvu gde ima najviše para tu su pevali narodnjaci, a nas su tražili tad zbog ‘Kralja kokaina’. Bio je to veliki nastup posle koga su nas isplaćivali u kešu. Kako su oni to skupili sa blagajne meni su dali par hiljada franaka. Pošto su se franci loše kotirali kod nas ja sam imao naviku da na aerodromu zamenim te franke za marke“, dodao je Srđan tada.

Međutim, nakon neprijatnih situacija ušao je u konflikt sa Brenom.

Foto: Zoran Lončarević

„I mene uhapse na aerodromu. Imao sam tu sreću jer nije bilo 500, jer za 500 dobiješ silne neke zabrane. Ali su me svakao jedno pola sata ispitivali. Oni ne razumeju engleski, ja ne razumem nemački. To je trajalo dok nije došao moj drug koji je Švajcarac i koji im je objasnio da sam ja pevao i da sam dobio bakšiš i da nisam imao način kako da proverim da li je novčanica prava. Pustili su me pošto je bilo samo sto franaka u pitanju. U međuvremenu je avion trebalo da poleti i oni su me pustili bukvalno pet minuta pred poletanje. U avionu je bila i Brena. I ona krene da se dere na mene kako ja kao izigravam neku zvezdu. Pritom njen organizator mi je dao te lažne pare. Bio sam na ivici da joj svašta kažem. Samo sam joj rekao ‘Ti da ćutiš molim te, tvoji organizatori dele lažne pare, ja nisam navikao da idem u zatvor, ako ti jesi onda ti idi'“, ispričo je Srđan.

On je dodao i da često zbog svojih ljubavnica bio u opasnosti da ima probleme sa „opasnim momcima“.

„Mrko su me gledali do skoro. Nisu me voleli. Stalno sam molio te žene ‘Nemoj da pričaš da sam dobar i slično. Kaži da sam grozan, da mi je mali, reci da nemam pojma’. To su mnogo bogati i moćni ljudi, šta treba da me mrze što mi je veći ili što mogu duže“, rekao je muzičar.

Srđan Čolić Mobi Dik Foto:E-Stock/Ivan Dobričić

Grupa „Mobi Dik“ je prestala da peva u istom sastavu 2001. godine, kada je Aleksandra napustila grupu i započela solo karijeru.  Pojavila se u rijalitiju „Survivor“ pre više od deset godina, a potom se potpuno povukla. Ona je u međuvremenu počela da predaje na Fakultetu za sportski menadžment. Sa partnerom Bobanom Jablanom ima sina.

Iako se više ne bavi muzikom, Srđan je ostao u umetnosti, a upravo on stoji iza brojnih crtaća:

„Samo filmovi… Tu sam se pronašao jer ne moram da putujem, jer sam, na kraju krajeva, odrastao sa glumcima, poznajem profesiju glumaca i lako se snalazim u komunikaciji s njima, iskreno – mnogo lakše nego sa estradom“, priznao je on jednom prilikom.

Jedino je prva pevačica grupe, Ana Stanić nastavila da plovi estradnim vodama. Ona iza sebe ima karijeru dužu od dve decenije. Od 2010. godine je u braku biznismenom Momčilom Lavrnićem, nekadašnjim košarkašem, sa kojim ima sina Vuka.

BONUS VIDEO: Top 5 pevačica koje su uvećale usta 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.