Sofija Verga Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Glumica otkrila detalje suočavanja sa kancerom.

Glumica Sofija Vergara sutra će proslaviti svoj 50. rođendan, a već godinama važi za jednu od najlepših i najzgodnijih žena na svetu.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako se mnogima čini da je za nju sve u životu išlo glatko, to je daleko od istine. Naime, kada je imala 28 godina saopšteno joj je da ima kancer štitne žlezde, a o svojoj borbi sa ovom opakom bolešću otvoreno je govorila.

„Zato što imam porodičnu istoriju dijabetesa tipa 1, mojih petoro braće i sestara ga imaju, znam kako je primati injekcije svaki dan i kada ti je telo u haosu. Zato sam povela sina kod endokrinologa na pregled što pre. Dok smo bili tamo, doktor je hteo i mene da pregleda i našao mi je kvržicu na vratu“, započela je ona priču za „Health“.

nedeljni horoskop
Foto: EPA/PAUL BUCK

Sve se to dešavalo 2000. godine, kada je Sofija imala 28 godina a njen sin Manolo tek osam.

Nakon testiranja je tkriveno da glumica ima rak štitne žlezde, koja joj je potom i uklonjena, a Sofija j podvrgnuta i zračenju jodom kako bi se uklonio i ostatak raka.

„Čak ni medicinske sestre nisu mogle da priđu blizu. Oni vam praktično bacaju hranu kroz rupu na vratima“, pričala je ona tada.

U specijalu “Stand Up To Cancer”, Vergara je objasnila da je nakon postavljanja dijagnoze postavila za zadatak da nauči što više o raku štitne žlezde.

„Kada si mlad i čuješ tu reč ‘rak’, misli su ti haotične, ali sam pokušala da ne paničim i odlučila sam da se informišem. Pročitala sam svaku knjigu i saznala sve što sam mogala o bolesti. Imala sam sreće što sam je rano ‘uhvatila’ i što sam imala podršku lekara i, što je najvažnije, porodice. Naučila sam mnogo za to vreme, ne samo o raku štitne žlezde već i da nam je u kriznim vremenima bolje zajedno“, zaključila je Sofija Vergara.

BONUS VIDEO: Milena Radulović: Kako sam izgradila veru u život

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar