Foto:Zoran Lončarević

Kako je portal Nova.rs juče ekskluzivno saznao, voditeljka Snežana Dakić je nakon dugogodišnje televizijske karijere promenila profesiju, te je postala PR u Direktoratu za radijacionu i nuklearnu energiju.

Ona je juče za Nova.rs ovu informaciju i potvrdila, a sada se oglasila opširnim saopštenjem u kome je objasnila kako je došlo do toga da voditeljka lajfstajl emisije postane PR i konsultant za sajt Direktorata za radijacionu i nuklearnu energiju.

PROČITAJTE JOŠ

„U Direktoratu ‘Srbatom’ sam zadužena za sadržaj na sajtu i portalu. Tečno govorim engleski, španski, francuski i ruski, tako da mogu da obrađujem teme iz stranih izvora. Bavim se i javnim nastupom, a Direktorat okuplja puno naučnih saradnika, koji učestvuju na raznim konferencijama. Sve je počelo sa pripremom konferencije „Nuklearna sigurnost danas“, za koju im je bila potrebna osoba sa velikim novinarskim iskustvom oko pripreme panela i panelista, a potom i oko obrade svih tih informacija u dalji sadržaj – elektronski i štampani“, kaže Snežana i dodaje:

„Učestvovala sam na više hiljada konferencija kod nas i u inostranstvu. Moj angazman na „Ženskoj TV“ je upravo bio istekao, bila sam slobodna, trebao mi je posao, a i odgovarala mi je promena. Tekstovi koje pišem uglavnom se bave primenom nuklearne tehnologije u medicini, privredi, poljoprivredi, nauci i svakodnevnom životu. A tu su i istine i zablude o raznim vrstama zračenja, pa i jonizujućem“, kaže Dakićeva i ističe kako je zanimljivo raditi s obrazovanim ljudima.

View this post on Instagram

Koliko truda ulazemo da bismo se sebi vise dopadali i da bi smo se svidjali drugima.? …da bismo bili po standardu… A tek koliko krivice osecamo ako ga ne ulazemo.?! Koliko vas oseca krivicu kad jede slatkis, picu ili palacinke? Koliko vas grize savest kad se kasno najedete? Koliko mrzite svoj slauf oko struka, koji ni muska majica XXL ne moze da kamuflira? Kad se prisloni, eto njega!! Vazno je pronaci aktivnost koja nas raduje, koja nam nije mrska. Iako ne kuburim sa kilogramima, ipak zakljucujem da su Kalorije neunistive. Toliko se lepe za telo, da se cesto pitam: sta bi bilo kad bih jela sve sto mi se jede i kad bih jela koliko mi se stvarno jede? Ne gladujem, ali se uzdrzavam od nekih namirnica .Posto ne volim previse sporta, iskreno, mrzi me, iako mi godi, onda se trudim da ne unosim puno, jer znam da ne mogu da potrosim. Razmisljam: koliko je zivot u velikom gradu otezao taj sportski stil zivota.Sve nam je daleko i onda smo vezani za sedenje: u kolima, autobusu, kod kuce, na poslu. Plus vrucina ili zima. Neogodno. Ja dosta hodam, ali to mi nije dovoljno ni za trosenje kalorija, ni za misicnu masu. Mora jos neki trening. Evo, biram rolere, a kombinovacu ih sa teretanom – za gornji deo tela. Sad je i bicikl popularan, dok jos ne bude mnogo vruce. Pa- do posla i od posla, ali da ponesete da se presvucete. Srecno??‍♀️??‍♀️ #snezanadakic

A post shared by Snezana Dakic (@snezanadakic) on

„Zanimljivo je raditi sa visokoobrazovanim ljudima, za promenu. Ima mišljenja da je poželjno menjati posao na svakih pet godina. Ovaj ugovor mi ubrzo ističe, a na televiziji me nema od septembra. Nadam se da ću uskoro opet postaviti svoju autorsku emisiju na nekom kanalu. Odgovarao bi mi kvalitetan „talk show“ o fenomenima savremenog života – od ljubavi do smrti. Možda to bude i „Život u trendu“. Stalno me gledaoci pitaju kad će opet. U međuvremenu, napisala sam knjigu koja treba da izađe na leto. Radni naslov je „Moj zivot u trendu“, pošto je po motivima mog života. Dosta sam angažovana i na mreži Instagram. Sve u vezi sa novinarstvom i pisanjem mi je blisko. Kao samohrana majka, trudim se da stalno nešto radim. Televizija je neko vreme bila rezervisana samo za informativni program, rijaliti i serije, pa čovek mora da se snalazi i preorijentiše. Nekad je potrebno sačekati pravu priliku. A za dobrog novinara, nema teške teme“, zaključila je.

Snežana je ceo radni vek diktirala modne trendove, a u emisijama se bavila lepotom, te posebno isticala vežbe za oblikovanje tela i imala najbolje vežbe za “savršenu guzu”, a sada je postala savetnica za nuklearnu energiju.

Foto: Vesna Lalić

Inače, na zvaničnom sajtu Direktorata za radijacionu i nuklearnu energiju stoji da su zaposleni u njemu posvećeni i odgovorni za kontrolu radijacionih i nuklearnih aktivnosti u zemlji, tako da se obavljaju na siguran i bezbedan način po stanovništvo i životnu sredinu. Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, osnovan je kao samostalno i funkcionalno nezavisno regulatorno telo koje vrši regulatorne, stručne i sa njim povezane izvršne poslove u oblasti radijacione i nuklearne sigurnosti i bezbednosti, u skladu sa zakonom.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare