Slučaj „Ružo rumena“: Oglasio se advokat Gagija Jovanovića

Showbiz 24. jun. 202114:02 > 14:0312 komentara
Podeli:
Dragan Jovanović
Foto:Ivan Dinić/Nova S

Goran Draganić, advokat glumca Dragana Gagija Jovanovića, oglasio se izjavom u vezi s tužbom koju je protiv njegovog klijenta podneo glumac Nebojša Ljubišić. Kako između ostalog stoji u Draganićevoj izjavi, pesma "Ružo rumena" nastala je 1987. godine, u zajedničkom autorstvu dvojice glumaca, što je, prema rečima advokata, Jovanović uvek jasno isticao u svojim intervjuima.

Pisanu izjavu advokata Dragana Gagija Jovanovića dostavljenu redakciji Nova.rs prenosimo u celosti.

S obzirom na činjenicu da se poslednjih dana intezivno odvija tabloidno suđenje Draganu Gagiju Jovanoviću, uz iznošenje neistinitih i neosnovanih navoda u vezi sa autorskim pravima na pesmi “Ružo rumena”, želeo bih kao advokat Dragana Gagija Jovanovića da iznesem nekoliko bitnih činjenica.

Pre svega, pesma “Ružo rumena” je nastala davne 1987. godine u zajedničkom autorskom stvaralaštvu kako Dragana Jovanovića, tako i Nebojše Ljubišića.

O toj činjenici, njihovom zajedničkom stvaranju kultne pesme “Ružo rumena”, Dragan Jovanović se na RTS-u i u drugim medijima u svojim intervjuima uvek jasno izjašnjavao.

Nebojša Ljubišić
Nebojša Ljubišić Foto: Printscreen/YouTube

Na žalost, od 2007. godine, pa do danas, profesionalni i lični putevi Dragana Jovanovića i Nebojše Ljubišića su apsolutno razdvojeni i oni nemaju nikakav kontakt.

PROČITAJTE JOŠ

Svako ko ima potrebu da obavesti nadležnu organizaciju o svom autorskom angažmanu treba to da uradi, te je samim tim veoma čudno i krajnje neobično da se neko ko pledira da je isključivi autor pesme od 1987. godine, nije setio da prijavi svoje autorsko stvaralaštvo sve do 2020. godine.

Upravo sve te činjenice koje su veoma zanimljive, moraju da se utvrđuju jedino pred nadležnim sudom, a ne nikako po tabloidima i medijima.

Podsetimo, ranije je za Nova.rs glumac Nebojša Ljubišić potvrdio da je u sudskom procesu s kolegom Draganom Jovanovićem jer je navodno on jedini autor muzike i dela teksta čuvene pesme „Ružo rumena“.

„Tačno je da smo u sudskom procesu. Stav advokatske kancelarije je da se za sada ne oglašavamo“, rekao je on u kratkoj izjavi za naš portal.

Da su Gagiju Jovanoviću zbog sudskog procesa s Ljubišićem blokirane isplate tantijema za Nova.rs je u zvaničnoj izjavi potvrdio i direktor Sokoja, Dejan Manojlović.

„Advokat glumca Nebojše Ljubišića uputio je dopis Sokoju dana 30.7.2020. godine, u kome se navodi da osporava autorstvo glumcu Draganu Jovanoviću za pesmu ‘Ružo rumena’ nad kompozicijom u potpunosti, a nad tekstom delimično, a koju je glumac Dragan Jovanović Sokoju dana 05.03.2014. godine prijavio kao svoje autorsko delo“, izjavio je ranije za Nova.rs on, te dodao:

„U skladu sa aktima i procedurom, Sokoj je blokirao tantijeme za ovu numeru i pozvao lica u konfliktu da u roku od šest meseci međusobno reše ovaj problem ili da Nebojša Ljubišić pokrene spor pred sudom. Od Advokatske kancelarije koja zastupa Ljubišića, Sokoj je dobio dokaz da je spor pokrenut, te blokada tantijema ostaje do pravnosnažnog okončanja sudskog spora, u kom će sud potvrditi ko je autor“, naveo je između ostalog Manojlović.

Gagi Jovanović prethodnih dana nije odgovarao na pozive i poruke naše redakcije.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar