Sinoć održan koncert koji prikuplja vakcine za siromašne

Showbiz 03. maj. 202111:25
Podeli:
Foto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Global Citizen sinoć je održao predivnu i ambicioznu kampanju za pomoć medicinskim radnicima i u najsiromašnijim zemljama sveta da brzo prime COVID-19 vakcine. Oni su ovim gestom apelovali da neophodne COVID-19 vakcine budu raspodeljene ravnopravno, bez diskriminacije zemalja „trećeg sveta“. Na koncertu su nastupale Selena Gomez i Dženifer Lopez.

Naime, sinoć je održan VAX LIVE: Koncert za ponovno ujedinjenje sveta, sa ciljem da korporacije prikupe neverovatnih 22 milijarde dolara za globalno vakcinisanje. Koncert, koji će se 8. maja emitovati na raznim američkim TV kanalima, ali i Jutjubu, vodiće Selena Gomez, sa Dženifer Lopez kao glavnim izvođačem.

PROČITAJTE JOŠ

Koncert je nasnimljen sinoć.

Osim Dženifer, ovom humanitarnom projektu pridružili su se i drugi muzičari, tj. Foo Fighters, Eddie Vedder, J Balvin i H.E.R.

„Postoji 27 miliona zdravstvenih radnika širom sveta koji nemaju pristup vakcini. Imam 38 godina i nije etično da primim vakcinu pre ovih heroja. Dakle, potrebno je da vlade hitno doniraju doze vakcina u ugroženim krajevima“, izjavio je Hjug Evans, direktor ove organizacije.

„Ovo je istorijski trenutak da podstaknemo ljude širom sveta da prime vakcinu kada im postane dostupna. Pozovimo svetske lidere da ravnopravno dele doze vakcine. Zovemo ljude da uživaju u muzičkoj noći, koja nam se prošle godine činila nemogućom. Jedva čekam da budem deo toga“, izjavila je Selena Gomez.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar