Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Pevačica je na svom Instagram profilu objavila video snimak u kom Kamela Haris govori o pravima žena i pravu na pobačaj i na taj način je uputila podršku jednoj državljanki Hrvatske.

Naime, Mirela Čavajda trenutno je u 26. nedelji trudnoće i saznala je da nosi dete koje ima maligni tumor na mozgu, a bolnice u Hrvatskoj odbijaju da u ovom slučaju urade pobačaj.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog obog slučaja bili su održani i protesti u Zagrebu, te su upućeni zahtevi za dostupan, legalan i siguran prekid trudnoće.

Mireli je javnu podršku sada uputila i Severina, koja je objavila video potpredsednice SAD-a, Kamale Haris, koja je govorila o pravima žena i pravu na pobačaj.

Severina i Kamala Haris
Severina i Kamala Haris Foto: Matija Habljak/PIXSELL/EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

„Kamala Haris za predsednicu svih žena, pogotovo hrvatskih. Mireli Čavajdi i njenoj porodici želim puno snage. S puno nežnosti sam uz vas“, napisala je Severina, a ovaj njen gest su mnogi pohvalili u komentarima ispod objave.

Neki su je i kritikovali zbog ovog stava, te je jedan korisnik ove društvene mreže napisao: „A prava nerođene dece?“

„Ajmo prvo o pravima rođene dece i majki“, napisala je kratko Severina.

Severina, komentari, komentar, instagram
Foto: Instagram

Tema abortusa je i u Americi trenutno veoma aktuelna. Naime, vest da je Vrhovni sud izglasao da se poništi odluka iz 1973. godine kojom je legalizovan abortus širom SAD, uznemirila je američku javnost.

Iako je procurela vest da su sudije izglasale da se poništi ovaj zakon, odluka još uvek nije konačna, a veruje se da će zvanična odluka biti objavljena u naredna dva meseca.

Zbog ovoga su se na ulicama Vašingtona okupile pristalice abortusa, koji su apelovali da treba da ostane legalizovan.

BONUS VIDEO: Amerika vri: Da li se ukida pravo na abortus? – gosti Helena Đorđević i Jelena Lalatović

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.