Foto:Screenshot/Youtube/Netflix

Netfliksova nova mini serija "Unorthdox" je utemeljena na memoarima Debore Fledmen i, neuobičajeno za savremenu televizijsku industriju, bavi se marginalnom jevrejskom grupom Satmar u Njujorku.

Nesvakidašnja priča koja prati Etsi, koja bježi koliko je noge nose i zdrav razum služi od ekstremističkog religijskog sistema, puno je više od kritike malih religijskih zajednica. Serija gledaoce upoznaje s obema stranama novčića, i jako je teško bilo koju stranu surovo osuditi.

PROČITAJTE JOŠ

Jevrejska zajednica Satmar korene vuče iz Mađarske. Posle Drugog svjetskog rata jako religijsko i nacionalno uverenje osnovalo je religijski krug koji se potpuno distancirao od ostatka sveta u nameri da ujedinjenjem i slogom nadoknadi izgubljeno ljudstvo u ratu, pre svega rađanjem.

Muškarci u zajednici klone se modernog života i tehnologija, dok žene služe samo za reprodukciju i ništa više. Život mlade Etsi prikazuje se iz dva ugla – život nakon bega u Nemačku i njen život u Satmar zajednici.

Serija je postala veliki hit.

„Najbolja serija trenutno na Netfliksu. Tako snažno i moćno ispričana priča. Vjerojatno najbolja stvar koju sam vidio ove godine“, glase komentari.

Iako je serija pokupila dobre kritike, neće biti više nastavaka.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare