Seka Sablić: Šta se dešava s mladima, gde im je zdrav razum

Showbiz 06. apr. 202120:03 > 20:29
Podeli:
Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

"Šta se to dešava sa mladima? Gde im je zdrav razum? Pa ako i sumnjaju u vakcinu, treba da znaju da je ona jedini izlaz iz ove situacije!", govori u razgovoru za Nova.rs, legendarna jugoslovenska i srpska glumica Jelisaveta Seka Sablić, komentarišući sve manju zainteresovanost studenata i mladih ljudi u Srbiji da se vakcinisu protiv koronavirusa.

Seka Sablić bila je među prvima koja se vakcinisala protiv koronavirusa. Ona je prvu dozu kineske vakcine primila još u januaru, tačnije, 23. januara ove godine. Tada je na Sajam otišla bez poziva.

PROČITAJTE JOŠ

„Vakcine su spasle čovečanstvo! Ne razumem da neko ima „dilemu“!? Među prvima sam stajala u redu bez poziva i presrećna sam se vakcinisala. Skoro mesec dana je prošlo od revakcinacije. Čuvam se i dalje, ali snimam. Šta se to dešava sa mladima? Gde im je zdrav razum? Pa ako i sumnjaju u vakcinu, treba da znaju da je ona jedini izlaz iz ove situacije!“ Neko im teško soli pamet. Mnogo mi je žao. Zaista im treba pomoći da progledaju“, govori Seka Sablić za Nova.rs.

Ona je ranije, u razgovoru za naš portal, istakla da je bila zadovoljna organizacijom vakcinacije, te da nije imala nikakvih kontraindikacija nakon primanja vakcine.

“Veoma malo sam čekala, zaista sam zaprepašćena da sve to tako funkcioniše. Sve čestitke ljudima koji su ovo organizovali”, rekla nam je Seka tada.

“Sve lepo funkcioniše, sve je dobro, presrećna sam. A pritom imam jednu zamerku. Ja sam se prva javila, ja sam duboko godište, imam visoke godine, a nisam još dobila poziv. Ja sam došla u kolonu koja dolazi bez poziva. A prvo su obećavali da idu po godištima, ja sam to čekala, nije se pojavilo. Veoma sam srećna što sam sve ovo završila, ja verujem u vakcine, ne samo u ovu. Uzimala sam sve vakcine za grip, decu i unuke vakcinišem. Sad sam dobro i čekam revakcinaciju“, ispričala nam je glumica tada.

Jelisaveta Seka Sablić Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Više od dva i po miliona građana vakcinisano

U Srbiji je prvu dozu vakcine primilo 2.593.838 građana, rečeno je za Nova.rs juče u Vladi Srbije. Dve doze vakcine primilo je  1.112.823 građana.

Imunizacija u Srbiji počela je 24. decembra – a građanima su na raspolaganju četiri vrste vakcina – Fajzer, ruska vakcina Sputnjik V, kineska Sinofarm vakcina i britanska AstraZeneka.

Za vakcinu se možete prijaviti putem sajta eUprave. 

BONUS VIDEO: 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar