Seka Sablić o Feđi Stojanoviću: Otišao je na tužan način

Showbiz 05. maj. 202119:15 > 19:22
Podeli:
Fedja Stojanovic i Seka Sablic
Feđa Stojanović i Seka Sablić Foto:E-Stock/Časlav Vukojičić/E-Stock/Aleksandar Bačlija

"Doživeo je tu veliku tragediju pre nekoliko godina kada je izgubio sina, strašna stvar koja je uticala na sve to i sigurno doprinela tome da nam prerano ode. Iako je bio mlađi od mene, bio je deo mog života", rekla je za Nova.rs Seka Sablić o smrti svog dragog kolege Feđe Stojanovića.

 

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Feđa Stojanović preminuo je danas posle duže bolesti u 74. godini u Beogradu. Njegova iznenadna smrt potresla je srpsko glumište, posebno glumicu Seku Sablić kojoj je on prvenstveno bio prijatelj, pa tek onda i kolega.

„Pamtiću ga kao velikog glumca i divnog kolegu. Otišao je na jedan veoma tužan način. Doživeo je tu veliku tragediju pre nekoliko godina kada je izgubio sina, strašna stvar koja je uticala na sve to i sigurno doprinela tome da nam prerano ode. Iako je bio mlađi od mene, bio je deo mog života. Zajedno smo radili na predstavama u Ateljeu 212. Ostavio je stvarno veliki trag“, rekla je glumica i dodala da je tužna zbog brojnih kolega koje su izgubile životnu bitku:

„Jako sam tužna, poslednjih godina je neko crno vreme“, rekla je Seka.

Podsetimo, Feđa Stojanović rođen je u Aleksincu 1948. godine, a diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1973. godine u klasi profesora Milenka Maričića. Stalni je član Pozorišta Atelje 212 od 1973. godine. Odigrao je veliki broj uloga u Ateljeu 212, Zvezdara teatru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Madlenijanumu, Malom pozorištu „Duško Radović“, Pozorištu „Boško Buha“, a široj publici poznat je i po brojim ulogama u filmovima i TV serijama.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar