Satori: Svetski poznati Srbin koji je oživeo EXIT u Golupcu

Showbiz 10. maj. 202121:35
Podeli:
Foto:EXIT Photo Team/Sasa Nikolic

Juče je u Kombank dvorani ekskluzivno prikazan koncertni film "Satori na tvrđavi Golubac: Zvuci prošlosti", snimljen u saradnji sa EXIT festivalom, InfinitX produkcijom i u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji.

Prilikom specijalne projekcije, određeni broj zvanica imao je prilike da uživa u koncertu holandskog lajv umetnika, poreklom iz Srbije, Đorđa Petrovića, čije je umetničko ime Satori.

PROČITAJTE JOŠ

Pojavivši se na etiketama kao što su “DGTL Records”, “Underiourskin Records”, “Kindisch Records” i “Crosstown Rebels”, Satori zvuk je očarao svet i obezbedio mu nastupe u Meksiku, Izraelu, Grčkoj, širom Južne i Severne Amerike, na Ibici, 2019. godine i na Exitovoj Dance Areni, a sada i na tvrđavi Golubac, gde je održao svoj virutelni koncert.

Specijalni koncertni film prikazao je tvrđavu Golubac u najlepšem svetlu, i to nakon restauracije za koju je novac donirala Evropska unija. Tokom sat i 17 minuta koncerta, koliko i traje koncertni film, Satori je miksao stranu i domaću muziku, dajući joj svoje prepoznatljive tonove i pretvarajući je u jedan moderan zvuk.

Publici se u jednom trenutku obratio i šef delegacije Evropske unije u Srbiji, Sem Fabrici, koji je okupljenima čestitao Dan Evrope, 9. maj, i poželeo solidarnu i istrajnu borbu protiv pandemije koronavirusa.

Ko je Satori? 

Satori je deo novog talasa artista koji kroz svoje setove ljude vodi u trans. Nakon izdavanja albuma “MAKTUB” i sjajnih reakcija, karijera mu odlazi u drugu dimenziju, njegov muzički vrt.

„Zovem se Đorđe Petrović. Moj otac je iz Srbije, iz Niša. Moja majka je iz Južne Afrike. Moj tata je došao u Holandiju 70ih u potrazi za boljim životom, boljim poslom. Upoznao je moju majku i nikad se nije vratio u Niš. Ja sam odrastao u Holandiji i zbog toga ne govorim dobro srpski iako želim. Planiram da iduće godine dođem u Beograd i upišem fakultet, kako bih naučio srpski jezik“, rekao je Satori svojevremeno u intervjuu za domaće medije.

Video možete pogledati u nastavku.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar