Nastup Sara Jo ispred Skupstina Srbije docek Nove godine
Nastup Sara Jo ispred Skupštine Srbije Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Prvo veče “Pesme za Evroviziju ‘22” održaće se večeras, a predstavnik Srbije na ovogodišnjoj Evrovizije u Torinu biće izabran u subotu. Ove godine prijavio se rekordan broj kandidata koji žele da predstavljaju našu zemlju, a među njima su i mnogi veoma poznati pevači poput Sare Jo. Otkrivamo vam sve zanimljivosti vezane za takmičare, neki su odustali, a nekima bi ovo mogao da bude četvrti put da nastupaju na najvećem evropskom muzičkom takmičenju.

Za Saru Jo ovo takmičenje neće biti novina, jer je jednom već predstavljala Srbiju na Evroviziji 2013. godine. Naime, nakon njenog učešća u takmičenju “Prvi glas Srbije” su ona, Nevena Božović i Mirna Radulović su u sastavu “Moje tri” nastupile na Evroviziji.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ove godine Sara će pevati pesmu “Muškarčina”, a svi željno iščekuju njen nastup. Muziku i tekst radio je poznati producent Slobodan Veljković Coby, tako da ova numera obećava. Mnogi je favorizuju i zbog toga što je pevačica u detinjstvu živela u Italiji, a sada studira italijanski jezik, te će u Torinu moći i da govori na jeziku domaćina.

Drama i povlačenje

Već je svima poznata drama koju je napravio Aca Lukas, kada je RTS-u postavio uslove za svoj odlazak na Evroviziju. Naime, pevač je održao konferenciju za medije na kojoj su on i njegov menadžer Saša Mirković izrazili nezadovoljstvo organizacijom festivala. Ipak, na kraju je Lukas odlučio da nastupi sa numerom “Oskar” i zanemari sve ružne reči koje je uputio organizaciji i Oliveri Kovačević.

Na ovogodišnjem izboru „Pesma za Evroviziju ’22“ prvobitno je bilo 36 kandidata, što je rekordan broj potencijalnih predstavnicka Srbije na Evroviziji, ali Goca Tržan, koja se kandidovala sa numerom “Fitilj” morala je da odustane, a navodno je razlog njenog povlačenja to što se pevačica priprema za vantelesnu oplodnju. Ona je javno potvrdila da iz privatnih razloga neće moći da se takmiči.

„Čovek mora da ume i da odustane. Kada je na to prinuđen, naravno, jer ja nisam neko ko odustaje“, rekla je pevačica.

Foto: E-Stock caslav vukojicic

Evrovizijski veterani

Osim Sare Jo još dve učesnice su već bile na Evroviziji ranije.  Sanja Bogosavljević predstaviće se pesmom „Priđi mi“. Inače, ona je na Pesmi Evrovizije održanoj 2007. godine, bila je članica pratećeg vokalnog ansambla Marije Šerifović za pesmu Molitva, sa kojom Srbija osvaja prvo mesto.

Rekorderka je ipak Jelena Pajić, koja se sada takmiči na “Pesmi za Evroviziju ‘22” kao glavni vokal, a već tri puta je bila prateći vokal na najvećoj bini u Evropi. Jelena je nastupala sa Tijanom Bogićević, Knezom i grupom Hurricane. Zanimljiv je podatak da je ona već dugo stalni član benda Marije Šerifović, kao i to da je karijeru počela sa svega sedamnaest godina, priključivši se grupi Hari Mata Hari.

Jedan od kandidata je i brat pevačice Maje Nikolić, Marko, koji se već godinama bavi muzikom. 

BONUS VIDEO: Tri ženska vokala u trci za Evroviziju – gosti Marija Mikić, Ivona i Naiva

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.