Foto: Pesma za Evroviziju

Na ovogodišnjem izboru "Pesma za Evroviziju '22" prijavilo se 36 kandidata, što je rekordan broj potencijalnih predstavnicka Srbije na Evroviziji, ali će ih ipak biti manje. Predstavljamo vam poslednjih dvanaest kandidata i numera, čije bi melodije mogle da se začuju u Italiji.

Jedan od favorita je Sara Jovanović, poznatija kao Sara Jo, koja će se predstaviti pesmom „Muškarčina“, koju je komponovao i pisao Slobodan Veljković Coby. Bruji, bruji čaršija da bi Sara Jo bila odličan predstavnik Srbije u Torinu, budući da pored numere koja ima već preko 2 miliona pregleda na Jutjubu, pevačica govori i italijanski.

„Divna pesma“, „Kakav glas“, „Odlično, čekamo tvoj nastup“, samo su neki od komentara na pesmu „Blanko“, koju izvodi mlada pevačica Mia.

Bivša članica popularne grupe „Luna“, pevačica Zejna Murkić, ove godine se kandidovala na festivalu „Pesma za Evroviziju ’22“ sa numerom „Nema te“.

Srpski DJ Marko Milićević, poznat pod umetničkim imenom Gramophonedzie, predstaviće se numerom „Počinjem da ludim“, koja je prvbitno bila na engleskom jeziku i nosila je naziv „Speed me up“.

Popularna makedonsko-srpska pevačica Tijana Dapčević snimila je pesmu „Ljubi, ljubi doveka“, sa kojom će pokušati da ode u Torino. Ovim povodom gostovala je i u emisiji „Probudi se“ koja se emituje na televiziji Nova S.

Još jedan od favorita je bivša učesnica takmičenja „Zvezde Granda“, Zorja Pajić, koja je pesmom „Zorja“ osvojila srca slušalaca. Etno prizvuk se svideo mnogima i svi čekaju kakav će biti Zorjin nastup na takmičenju.

Momački muzički sastav „Lift“ pokušaće još jednom da odnese pobedu na „Pesmi za Evroviziju ’22“, nakon što su pre dve godine već kandidovali za najveće muzičko takmičenje u Evropi. Ovogodišnja numera nosi naziv „Drama“ i definitivno obećava.

Pesma nesvakidašnjeg zvuka „In Corpore Sano“ u izvedbi Konstrakte pokušaće da odnese pobedu na ovogodišnjem takmičenju za predstavnika Srbije na Evroviziji. Naziv numere u prevodu sa latinskog jezika znači „Zdravo telo“.

Pevačica Ivona Pantelić pisala je i muziku i tekst za svoju predstavničku numeru „Znam“.

Poput Zorje Pajić, i sastav „Rocher Etno Band“ odlučio se za etno zvuk u svojoj pesmi „Hajde sad nek’ svak’ peva“.

Popularna pevačica i autorka Ana Stanić nastupiće sa pesmom „Ljubav bez dodira“ , koja već ima blizu 200.000 pregleda na Jutjubu. Podsetimo, Ana je tokom svoje duge karijere bila i članica grupe „Moby Dick“, nakon čega se odlučila za solo karijeru.

I poslednji, 36. potencijalni predstavnik Srbije u Italiji je bend „Euterpa“, čije pesme su doživele veliku popularnost i na stalnom su repertoaru radio stanica širom Srbije. Oni će na Evroviziju pokušati da odu sa numerom „Nedostaješ“, koja je izazvala lavinu pozitivnih komentara.

BONUS VIDEO: Tijana Dapčević: “Ljubi, ljubi doveka” je moj slogan za Evroviziju

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Komentari

Svi komentari (0)