Foto:Screenshot/Youtube/Zvezde Granda

"Odluku o diskvalifikaciji kandidatkinje Vanje Knezević doneli smo nakon što je utvrđeno da se oglušila o sve gore navedeno, te na svojim socijalnim mrežama šerovala sadržaj, koji poziva i na nasilje. Napominjemo da smo ovu odluku doneli sa žaljenjem,  jer smo sigurno da bi u nerednim krugovima kandidatkinja Knezević pokazala još bolje rezultate", stoji, između ostalog, u saopštenju "Grand" produkcije povodom diskfalifkacije takmičarke Vanje Knežević, kojoj je mentor bila Marija Šerifović.

Povodom diskfalifikacije kandidatkinje Vanje Knezević koja se takmičila u „Zvezdama Granda“, produkcija „Grand“ izdala je saopštenje za medije.

Saša Popović
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Emisija „Zvezde Granda“ je takmičenje sa kredibilitetom i besprekornom reputacijom punih 17 godina, koliko i traje. Shodno tome, nećemo tolerisati nikakve neosnovane i nestiinite napade na Grand produkciju, članove našeg žirija, te dovođenje javnosti u zabludu. Pravilo kog se striktno drže svi članovi „Grand“ produkcije i oni koji pretenduju da to postanu, jeste između ostalog i to, da društvene mreže ne smeju da se koriste u svrhu podstrekivanja govora mržnje, nasilja i nedolicnih komentara koji na bilo koji način ugrožavaju život članova naše produkcije, našeg žirija i njihovih porodica. Napominjemo da će i u budućnosti svaki kandidat biti automatski diskfalifikovan, ko zarad ličnog nezdovoljstva, opcije „share“, „repost“ i „retweet“, koristi u svrhu podržavanja i potstrekivanja bilo koje vrste nasilja, a koji za cilj imaju da ugroze bezbednost našeg žirija. Svaki vid verbalne komunikacije dozvoljen je u samom takmičenju i emisiji, koja služi da se kandidati pokažu u najboljem svetlu, a mentori svojim kredibilitetom i uticajem ukazu na njihov kvalitet odnosno izbore se za prolazak u naredni krug. Odluku o diskvalifikaciji kandidatkinje Vanje Knezević doneli smo nakon što je utvrđeno da se oglušila o sve gore navedeno, te na svojim socijalnim mrežama šerovala sadržaj, koji poziva i na nasilje. Napominjemo da smo ovu odluku doneli sa žaljenjem, jer smo sigurno da bi u nerednim krugovima kandidatkinja Knezević pokazala još bolje rezultate“, navedeno je u saopštenju.

Podsetimo, kandidatkinja Vanja Knežević diskavlifikovana je iz muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ jer je na svom Instagaramu ripostovala tuđe neumesne komentare i uvrede na račun Jelene Karleuše, koja je član žirija u pomenutoj emisiji. No, pomenuta devojka je oko diskvalifikacije podigla pravu „prašinu“, tvrdeći da je iz takmičenja izbačena upravo na Jelenin zahtev.

Foto: Instagram/karleusastar

Karleuša je na svom Instagram nalogu objavila poduži status u kojem je objasnila kakva su pravila produkcije muzičkog takmičenja u gde ona već nekoliko sezona profesionalno obavlja svoj posao.

PROČITAJTE JOŠ

„Zvezde Granda imaju jasan stav po pitanju ružnog i uvredljivog ponašanja bilo kog od kandidata. Svako ko na bilo koji način uvredi produkciju ili članove žirija biće momentalno diskvalifikovan iz daljeg takmičenja. Takmičari koji su punoletni pristaju na komentar i kritiku članova žirija. Svako ko ima problem da podnese kritiku na svoj račun ne treba da se takmiči u ovom takmičenju. U slučaju punoletne kandidatkinje koja je opsovala članove žirija u poslednjoj emisiji, a zatim plakanjem pokazala da nije dovoljno stabilna da stoji pred kamerama i žirijem, napominjem da je ista na svojim društvenim mrežama nastavila sa objavljivanjem najprimitivnijih uvreda, zbog kojih je momentalno diskvalifikovana. Smešna i pomalo tužna činjenica je ta da je pomenuta takmičarka na svojim društvenim mrežama vređala upravo člana žirija koji je glasao za nju i koji joj je u tom momentu omogućio dalji prolaz. Neka njena diskvalifikacija bude primer kako će se produkcija ophoditi prema svakom takmičaru koji se bude neprimereno ponašao. Psihičke frustracije, prostakluk, privatne i ostale probleme, žiri nije dužan da zna i toleriše“, napisala je Karleuša.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare