Samo je smrt mogla da ih rastavi: Najveće ljubavi na domaćoj estradi

Showbiz 24. maj. 202222:15 > 25. maj. 2022 09:45
Podeli:
Foto: Zotan Lončarević, Instagram, E-Stock_blank, Antonio Ahel/ATAImages

Veliki je broj parova na estradi koji su dugi niz godina proveli u ljubavi.

Neki od njih su bili zakonito venčani, drugi su odabrali nešto manje konvencionalan put, ali jedno je sigurno – zajedno su ostali do smrti.

PROČITAJTE JOŠ:

Nedavno se održao šestomesečni pomen Milutinu Mrkonjiću koji je nakon smrti ostavio veliku prazninu u životu njegove dugogodišnje emotivne partnerke – pevačice Ane Bekute. Njihova veza je počela 2012. godine, a prvi susret je bio, kako je Ana govorila, neplaniran i sudbinski.

Upoznali su se na koncertu Šabana Šaulića, a nakon što je otpevala dve pesme Milutin ju je primetio. Pitao je - ko je ta žena - a na odgovor da je to Ana Bekuta, shvatio je da je nije ni prepoznao, premda je ranije imao prilike da je vidi na televiziji.

Bekuta je ranije istakla da se najbolje stvari dešavaju kada ih "najmanje planiramo", te se i njena ljubav sa Mrkonjićem desila iznenada.

"Pravi čovek pojavi se onda kada ste spremni za to, kada zavolite sebe. Ja sam se zaista načekala, prva polovina života prošla mi je u traženju. Kada smo se upoznali, imala sam 52 godine, on skoro 70. No, da smo se ranije sreli, možda se ne bismo prepoznali", ispričala je ona jednom prilikom.

Milutin se, ipak, nikada nije razveo od svoje supruge Daše.

"Ona ima samo mene", govorio je.

Anu je voleo, ali je i Dašu veoma poštovao i brinuo o njoj sve do svoje smrti prošle godine.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pevačica Snežana Đurišić provela je 36 godina u braku sa Slobodanom Gvozdenovićem, sa kojim je dobila dvoje dece - ćerku Maju i sina Marka.

Slobodan je preminuo 2013. godine u Beču. Odvezao je svoju suprugu i njenog kolegu Darka Lazića na nastup, a pri povratku u hotel osetio je jak bol u grudima. Zaustavio je automobil i preminuo u obližnjem objektu pre dolaska Hitne pomoći.

Snežana je ovaj gubitak teško podnela. Na sahrani supruga je jedva stajala na nogama, ne prestajući da plače. Godinu dana nakon njegove smrti Snežana je učestvovala na Grandovom festivalu sa pesmom "Niko me voleo nije kao što si ti", koju je posvetila preminulom mužu.

"Dobro se zna kome je numera posvećena. Teško mi je da pričam o tome, rane nisu zacelile, niti će ikada. Znam da me moj muž čuva odozgo i da je uvek sa mnom. To se nikad neće promeniti", rekla je ona tada.

Foto: nova.rs/video

Ljubav Šabana i Goce Šailić trajala je neverovatnih 40 godina. Pevač je nemali broj puta istakao kako bez Gordane ništa ne bi bilo isto, a uz nju je i stasao i kao muškarac i kao muzičar, s obzirom da je ona u njegovom životu još od davne 1975, od Šabanove 25. godine.

Šaulić je Goci posvetio ceo album, kao i čuvenu pesmu "Gordana", a par je tokom braka dobio troje dece - ćerke Sanelu i Ildu i sina Mihajla. Njihovu ljubav prekinula je pevačeva iznenadna smrt 2019. godine, kada je stradao u saobraćajnoj nesreći.

"Bili smo jedno drugom vetar u leđa. Moj život je bio Šaban, njegov život i njegova karijera. Ja više nikad neću biti cela osoba. Uvek ću biti pola, jer druga polovina je tamo u Aleji, gde odlazim da mu ispričam šta ima novo. Nekad bude malo lakše... Otišao je prerano, a imao je mnogo i planova i želja. Trebalo je da dođe vreme koje bi bilo samo naše", rekla je Goca nakon njegove smrti.

Gordana i Šaban Šaulić Foto: E-Stock/Kobra

Predrag Živković Tozovac i njegova Emilija, koju je zvao Mima, voleli su se punih 40 godina.

"Sreli smo se slučajno i tako je počelo. Zaljubili smo se čim smo se ugledali", ispričao je Tozovac jednom prilikom.

Iako su se jako voleli, njih dvoje su na "ludi kamen" stali tek početkom 2021. godine, svega nekoliko meseci pre njegove smrti. Legendarni pevač je tada imao 85 godina.

Predrag Živković Tozovac sa suprugom
Predrag Živković Tozovac sa suprugom Foto: E-Stock/Masanori Yoshida

Đorđe i Olivera Balašević su se zavoleli još kao studenti, a o njihovoj ljubavi se pisalo decenijama. Na studentskoj sobi u kojoj je mlada Zrenjaninka Olivera tada živela, danas se na ulaznim vratima nalazi pločica “Dok ona ne sleti niz hodnik studenjaka... Olja i Đole Balašević, 1. juni 1979.” Jer baš tu počela je najlepša ljubavna priča.

Pevač je često isticao da mu je ona ljubav života i znalo se da bi za nju uradio sve.

Kada je panonski mornar iznenada preminuo prošle godine, Olivera je bila skrhana.

đorđe balašević
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Sudbonosni trenutak između Svetlane Cece Ražnatović i Željka Ražnatovića Arkana dogodio se 2. novembra 1993. godine u hotelu “Interkontinetal”, gde mu je ona odmah zapala za oko.

Njihovu tajnu ljubav i venčanje najavio je Milovan Ilić Minimaks u emisiji “Maksovizija”. On je u prvom minutu nove 1995. godine saopštio da je svadba zakazana za 19. februar i da će to biti venčanje decenije.

Njih dvoje su u braku proveli pet godina, a ljubav je prekinuta kada je Arkan ubijen u hotelu "Interkontinental". Ceca se tada nalazila svega 50 metara od njega, a nakon ubistva primila je tri hiljade telegrama saučešća.

Ceca Ražnatović, Arkan
Foto: Instagram/cecaraznatovic

Tokom 20 godina bez Arkana, Cecu su povezivali sa mnogim muškarcima, ali je samo dvojicu predstavila javnosti. Prvi je bio maneken Vlada Cvetković, a drugi Bogdan Srejović, sa kojim je raskinula pre nekoliko meseci.

BONUS VIDEO: Ana Bekuta na prvom snimanju spota posle Mrkine smrti

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.