Podeli
Sajsi MC Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Reperka Ivana Rašić, poznatija kao Sajsi MC, važi za jednu od najkontroverznijih muzičkih autorki u Srbiji, a fanovi je često nazivaju i gej ikonom. Njena muzika i društveno - politički aktivizam godinama se nalaze na meti desničara zbog provokativnih stihova, slogana i propratnih dešavanja. U razgovoru za Nova.rs, reperka je iskazala svoju podršku za usvajanje zakona o istopolnom partnerstvu, ali se i prisetila događaja sa početka dvehiljaditih godina, kada je, kako kaže, bila išutirana zbog fotkanja za gej kalendar.

“Podržavam zakon o istopolnim brakovima. Smatram da će to u velikoj meri pomoći ovoj sredini na svom putu ka tolerantnom društvu. Društvu u kome se pojedinci neće osetiti izolovano ,marginalozovano i otuđeno, već kao deo zajednice”, rekla je reperka za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Ona se potom prisetila i trenutka kada je umalo dobila batine zbog svoje podrške LGBT zajednici u Beogradu. Ne seća se tačne godine, ali navodi da je to bilo negde 2005. ili 2006.

“To je bio događaj u KC gradu. Bili smo na promociji kvir kalendara. Kada smo izašli iz lokala i malo se udaljili, nas su tri momka napala sa povicima “Aha, vi ste bili na toj žurci, vi ste pederi”, a onda su počeli da nas šutiraju. Ja sam uspela da zaustavim taksi i čim je taksista stao, oni su se uplašili i pobegli. Bili su jako mladi. Toga se sećam. Nisu samoinicijativno to uradili, već su dobili instrukcije od nekoga da to urade”, rekla je ona u razgovoru za naš portal.

Umetnica se tokom godina istakla kao gej ikona i svojim provokativnim pesmama i spotovima, od kojih je najnoviji singl iz 2018. godine – “Kod tvoje devojke”.

Sajsi je tada prikazala ljubavu aferu sa voditeljkom Hanom Adrović, koja je bila njena partnerka u spotu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar