„Rode“ i „Senke“ među 250 najbolje ocenjenih serija na svetu

Showbiz 15. apr. 202010:38 > 10:39
Podeli:
Foto:Promo

Domaće serije "Senke nad Balkanom" i "Vratiće se rode", našle su svoje mesto među dvesta pedeset najbolje ocenjenih serija svih veremana na "IMDB" listi. Producent obe serije i reditelj "Senki", izjavio je za domaće medije da su ovakve ocene potvrda dobrog kvaliteta.

„Vratiće se rode“ su zauzele 56, a „Senke“ 60. mesto! Poređenja radi, sitkom „Prijatelji“ našao se na 42, a „Tvin piks“, na 50. mestu.

PROČITAJTE JOŠ

Reditelj serija Dragan Bjelogrlić, izjavio je za domaće medije da su ovakve ocene potvrda dobrog kvaliteta.

„IMDB je već više godina unazad najreferentnija i najmerodavnija veb-platforma na svetu koja se bavi filmom i televizijom. Pratim njihove ocene i rejtinge za filmove i serije i definitivno je svaka njihova ocena izuzetno relevantna i u najvećoj mogućoj meri odražava kvalitet nekog umetničkog dela. Odlične ocene i visoka pozicija obe serije, kao i prisustvo „Senki nad Balkanom“ na platformi Amazon prajm potvrđuju moju uverenost da filmski jezik, utemeljen na kvalitetu, ima mogućnost komunikacije sa celim svetom, bez obzira na to sa kog govornog područja i iz kog dela sveta dolazi. Ovo su dobre vesti i veliko priznanje ne samo za nas koji smo radili obe serije već i veliki podsticaj i nada za celu srpsku filmsku i TV produkciju“, rekao je on za „Kurir“.

„Vratiće se rod“ emitovana je od 9. novembra 2007. do 6. juna 2008. godine, a imala je i svoj TV film „Rode u magli“. „Senke nad Balkanom“ imale su dve sezone, a trenutno se priprema novi nastavak u kom će jedan od junaka biti Josip Broz Tito.

Druga sezona „Senki“ emitovala se na televiziji „Nova S“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.