Dimitar iz „Južnog vetra“: Srpski me je ozbiljno namučio

Showbiz 07. apr. 202013:52
Podeli:
Foto:Screenshot/Youtube/Južni vetar

Bugarskog glumca Hrista Šopova srpska javnost je upoznala u filmu "Južni vetar", a sada ga gledamo i u istoimenoj seriji, koja se emituje na RTS-u i prati radnju filma. Šopov je inače 2004. godine sarađivao i sa svetskim producentom Mel Gibsonom u filmu "Stradanje Isusovo", koji je tri puta bio nominovan za Oskara. U ovom filmu igrao je Pontija Pilata, a sa njim je glumila i Monika Beluči.

Hristo u seriji tumači negativca, narko dilera iz Bugarske, Dimitra Mitevskog, koji dolazi u Beograd da osvoji srpsko tržište droge i sa ostalim članovima „podzemlja“ organizuje lanac trgovine kokaina.

Uzimajući u obzir njegovu glumačku karijeru u Bugarskoj, Hrsto nije morao da prolazi kasting za film „Južni vetar“, jer je reditelj Miloš Avramović odmah znao da je ovaj lik upravo za njega.

Ono što je posebno zanimljivo je da Šopov pre početka snimanja filma i serije uopšte nije govorio, niti razumeo srpski jezik, i to mu je najteže padalo, ali uz dosta muke savršeno je savladao koliko je bilo potrebno za ulogu.

PROČITAJTE JOŠ

Kako ste se snašli u ulozi kriminalca u seriji „Južni vetar” i kako izgleda svet s one strane zakona?

– Samo sam se upustio u ulogu i uradio to. Ovo mi nije bio prvi put da glumim kriminalca, ali sam se fino snašao. Bilo je zabavno, pa mi i nije tako teško padalo.

Kakvu saradnju ste ostvarili sa srpskim glumcima?

– Svi su bili odlični, zaista. Na snimanjima smo zajedno veoma dobro funkcionisali kao sjajna ekipa, a verujem da su to i gledaoci prepoznali. Zato je ovaj projekat između ostalog toliko i popularan, pretpostavljam. Srećan sam što sam ponovo imao prilike da sarađujem s njima i u seriji.

Šta vam je najteže padalo tokom snimanja?

– Imao sam svoj deo na srpskom. To je bio veliki izazov za mene, s obzirom da ne pričam srpski uopšte, ali sam uspeo da se snađem na kraju.

Foto: Zoran Lončarević

Kako vam se čini glumac Miloš Biković, koji ima glavnu ulogu i kako je sarađivati s njim?

– Biković mi se baš sviđa. Nažalost, nismo imali mnogo zajedničkih scena. Naši likovi su se jurili kao protivnici i zato nismo stigli baš dobro da se upoznamo.

Reditelj Miloš Avramović vas je uporedio sa jednim od naših najboljih starijih glumaca, Aleksandrom Berčekom…

– Samo mogu biti zahvalan i srećan zbog tog poređenja. To je veliki kompliment za mene.

Postoji li razlika između srpske i bugarske filmske produkcije?

– Glumci i produkcije su slični po celom svetu. Nema neke preterane razlike konkretno između srpske i bugarske produkcije.

PROČITAJTE JOŠ

Da li ste ikada ranije gledali neki srpski film, i ako jeste, koji vam se najviše dopao?

– Odgledao sam dosta srpskih filmova. Poslednji u nizu je “Južni vetar”, i mogu reći da mi se baš mnogo dopao.

Šta je na vas ostavilo najjači utisak tokom boravka u Srbiji?

– Ovo je bio moj prvi put u Beogradu i Srbiji. Volim Beograđane i Srbe i u vašoj zemlji se osećam kao kod kuće.

S obzirom na to da je u toku pandemija koronavirusa, kakva je trenutno situacija u Bugarskoj?

– Slično je kao i u Srbiji. Zatvoreni smo u svojim domovima. Napolje izlazimo samo uz preku potrebu, kad treba da idemo u nabavku. Samo se nadam da će se ovo uskoro završiti, sa što manje posledica i što manje žrtava.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.