Foto:EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Pevačica Rita Ora trenutno se našla na stubu srama, kao mera kritika, zbog toga što nije crnkinja, a tako se predstavljala - noseći afro frizuru, kike i "swagy" odeću.

Ona na svojim društvenim mrežama često objavljuje fotografije na kojima nosi afro frizuru, pletenice, pa su je zato i optužili za „blekfišing“ – videvši njenu fotografiju sa majkom, na kojoj ona nije, kako kažu, „baš nimalo crna“.

PROČITAJTE JOŠ

„Blekfišing“ je jedan od ustaljenih izraza u Americi, a koji se koristi za one koji se pretvaraju da su crne, ili mešovite rase.

Rita Ora nikada nije izjavila da je crnkinja. Umesto toga, ona je više puta ponosno isticala svoju nacionalnost, govoreći da je Albanka sa Kosova.

Ona je rođena u Prištini, a roditelji su joj Albanci. Pre nekoliko meseci je za jedan poznati modni magazin govorila o svojoj etničkoj pripadnosti te navela da je njena porodica „pobegla u Englesku kako bi izbegla progon“. Pored nje, prenose strani mediji, na meti sličnih optužbi svojevremeno su bile i Kim Kardašijan, Kajli Džener, kao i Arijana Grande.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)