Foto:Screenshot/Youtube/Zadruga Official

"REM je danas odbio predlog o izglasavanju pravilnika kojim se ograničava emitovanje rijaliti programa posle 23h" saopštio je Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

PROČITAJTE JOŠ

Na današnjoj sednici Regulatornog tela za elektronske medije (REM) odbijen je predlog o izglasavanju Pravilnika, kojim bi se sprovela prethodna odluka o ograničenju rijaliti programa od 23 sata uveče do 6 sati ujutru.

Povodom ove odluke, oglasilo se Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) čije saopštenje prenosimo u celosti.

„REM je danas odbio predlog o izglasavanju pravilnika kojim se ograničava emitovanje rijaliti programa posle 23 sata. REM je time prekršio svoju prethodnu odluku i nastavio sa kršenjem zakona. I pored napora novih članova REM-a, očigledno postoji jasan otpor da REM počne sa delovanjem u skladu sa zakonom. Promene u REM-u nemoguće su dok se ne zamene stari članovi koji su godinama kršili zakon“ stoji u saopštenju.

Savo Manojlović Foto:FoNet/Zoran Mrđa

„Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, zajedno sa timom ‘Kreni-Promeni’ i Srbijom u pokretu koncentrisaće se na insistiranju da Narodna skupština usvoji zakonski predlog koji je putrem narodne inicijative podržalo 42.852 građana. Čini se da je REM nemoguće otrgnuti od kontrole i uticaja onih koji Zakon krše i pored napora nekih novoizabranih članova“ navode iz UZUZ-a i zaključuju:

„Proces usvajanja zakonskog predloga trenutno koči Ministarstvo kulture koje nije dalo mišljenje na predlog Zakona. Imamo protivustavnu kolaboraciju unutar državnih insititucija ljudi koji opstruiraju primene zakona i Ustava. U slučaju daljeg blokiranja odlučivanja podnećemo ustavnu žalbu Ustavnom sudu.“

Podsetimo, sednica REM-a povodom Pravilnika o ograničenju rijalitija bila je već jednom odložena, a iz UZUZ-a su rekli da je razlog odlaganja koronavirus i nepostojanje dovoljno velike sale u kojoj bi se održala sednica otvorena za novinare.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.